Хуманост на дјелу: Секулићи добили кућу

Након прилога емитованог на БН телевизији о шесточланој породици Секулић из Грабовачке ријеке код Братунца која живи у неусловној кући, јавио се велики број гледалаца из земље и иностранства да им помогну.

Република Српска 03.10.2016 | 12:19
Хуманост на дјелу: Секулићи добили кућу
Компанија “Савокс” из Милића поклонила им је монтажну кућу од 50- так метара квадратних, а прикупљен је новац и за њено опремање.

"Захваљујемо се власницима овог предузећа Сави и Славку који су се на овај начин одазвали нашем позиву за помоћ, а сакупљено је и око 4.000 КМ које ће се искористити за опремање куће,мада очекујемо да ће нам и у томе помоћи донатори", каже Свјетлана Ћодо која је и покренула акцију помоћи Секулићима, а после емитовања прилога о њима неки су слали помоћ у храни ,други у грађевинском материјалу или новцу.



Станкова супруга Вера је особа са менталним сметњама, а он је инвалид .Имају четворо дјеце, Ружицу, Михајла и Новака, који имају проблема са видом односно бубрезима, а најмлађа је двомјесјецна беба Ивана.

У крајње нехуманим и нехигијенским условима живјели су у недовршеној кући и стећни су што ће преселити у нову кућу, стотињак метара даље од старе, а која ће бити и адекватно опремљена.



"Хвала Цеци и БН телевизији", каже Вера, јер ћемо најзад имати воду и купатило, као и струју у кући.

С обзиром на здравствено и материјално стање ове породице, из Центра за социјални рад у Братунцу ће надгледати и помагати Вери у одржавању куће и подизању дјеце, а и Свјетлана ће их и даље посјећивати и старати се о њима, јер они не могу да нормално да живе без туђе бриге и његе.

Број телефона за помоћ породици Секулић: 066 / 809 299

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

М

03.10.2016 12:14

Браво за добре људе! Политицари имају сансу на море оваквих слуцајева да показу људскост,али без обицних људи ниста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

03.10.2016 13:32

Спирала, жено, спирала, свако дијете је дар, али тај посао није за тебе. Душа мала како је слабо.

ОДГОВОРИТЕ