Humanost na djelu: Sekulići dobili kuću

Nakon priloga emitovanog na BN televiziji o šestočlanoj porodici Sekulić iz Grabovačke rijeke kod Bratunca koja živi u neuslovnoj kući, javio se veliki broj gledalaca iz zemlje i inostranstva da im pomognu.

Republika Srpska 03.10.2016 | 12:19
Humanost na djelu: Sekulići dobili kuću
Kompanija “Savoks” iz Milića poklonila im je montažnu kuću od 50- tak metara kvadratnih, a prikupljen je novac i za njeno opremanje.

"Zahvaljujemo se vlasnicima ovog preduzeća Savi i Slavku koji su se na ovaj način odazvali našem pozivu za pomoć, a sakupljeno je i oko 4.000 KM koje će se iskoristiti za opremanje kuće,mada očekujemo da će nam i u tome pomoći donatori", kaže Svjetlana Ćodo koja je i pokrenula akciju pomoći Sekulićima, a posle emitovanja priloga o njima neki su slali pomoć u hrani ,drugi u građevinskom materijalu ili novcu.



Stankova supruga Vera je osoba sa mentalnim smetnjama, a on je invalid .Imaju četvoro djece, Ružicu, Mihajla i Novaka, koji imaju problema sa vidom odnosno bubrezima, a najmlađa je dvomjesjecna beba Ivana.

U krajnje nehumanim i nehigijenskim uslovima živjeli su u nedovršenoj kući i stećni su što će preseliti u novu kuću, stotinjak metara dalje od stare, a koja će biti i adekvatno opremljena.



"Hvala Ceci i BN televiziji", kaže Vera, jer ćemo najzad imati vodu i kupatilo, kao i struju u kući.

S obzirom na zdravstveno i materijalno stanje ove porodice, iz Centra za socijalni rad u Bratuncu će nadgledati i pomagati Veri u održavanju kuće i podizanju djece, a i Svjetlana će ih i dalje posjećivati i starati se o njima, jer oni ne mogu da normalno da žive bez tuđe brige i njege.

Broj telefona za pomoć porodici Sekulić: 066 / 809 299

BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

M

03.10.2016 12:14

Bravo za dobre ljude! Politicari imaju sansu na more ovakvih slucajeva da pokazu ljudskost,ali bez obicnih ljudi nista!

ODGOVORITE
Name

Sanja

03.10.2016 13:32

Spirala, ženo, spirala, svako dijete je dar, ali taj posao nije za tebe. Duša mala kako je slabo.

ODGOVORITE