Алармантан раст броја нестале дјеце

Пријаве за дјецу која су нестала из школа, школских аутобуса или са школских излета у Њујорку се дуплирао и ове године износи 457, саопштила је канцеларија специјалног комесара за надзор над њујоршким школама.

Свијет 03.10.2016 | 09:50
Алармантан раст броја нестале дјеце
Најалармантији случајеви нестанка дјеце се односе на ученике са посебним потребама и дјецу старости три и четири године која су нестала из њујоршких вртића, пише данашњи Њујорк пост.

Градоначелник Њујорка Бил де Бласио проширио је истраге због узнемирујуће растућег тренда нестајања њујоршке дјеце из школа, који је за 279 случајева већи него 2014. године, а што се приписује слабом надзору због чега се дјеца налазе у великој опасности.

Иако је њујоршко Градско вијеће у новембру прошле године инсталирало 21.000 аларма на врата 1.200 школа и вртића, већина објеката за чување дјеце је необезбјеђена тако да дјеца, осим отмица, нестају и самовољним изласком на улицу.

Случајеви који су највише узнемирили јавност је нестанак аутитичне дјевојчице која је изашла из школе и чије тијело је потом надјено на обали ријеке, као и трогодишњег дјечака којег је својој кући одвела бака другог дјетета, а којег је потом вратила у вртић уз објашњење да "личи на њеног унука".

Јавност је бурно реаговала и када је након вишесатне потраге за дјевојчицом која се није вратила са излета, дијете пронадјено у аутобуској гаражи како спава на сједишту - покривена преко главе својим капутићем.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Е јес' вам наслов

03.10.2016 07:55

Напишите Неw Yорк да се људи не штрецају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

03.10.2016 08:33

Добри родитељи ! Сви јуре каријеру 'код нас ниста боље