Alarmantan rast broja nestale djece

Prijave za djecu koja su nestala iz škola, školskih autobusa ili sa školskih izleta u Njujorku se duplirao i ove godine iznosi 457, saopštila je kancelarija specijalnog komesara za nadzor nad njujorškim školama.

Svijet 03.10.2016 | 09:50
Alarmantan rast broja nestale djece
Najalarmantiji slučajevi nestanka djece se odnose na učenike sa posebnim potrebama i djecu starosti tri i četiri godine koja su nestala iz njujorških vrtića, piše današnji Njujork post.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio proširio je istrage zbog uznemirujuće rastućeg trenda nestajanja njujorške djece iz škola, koji je za 279 slučajeva veći nego 2014. godine, a što se pripisuje slabom nadzoru zbog čega se djeca nalaze u velikoj opasnosti.

Iako je njujorško Gradsko vijeće u novembru prošle godine instaliralo 21.000 alarma na vrata 1.200 škola i vrtića, većina objekata za čuvanje djece je neobezbjeđena tako da djeca, osim otmica, nestaju i samovoljnim izlaskom na ulicu.

Slučajevi koji su najviše uznemirili javnost je nestanak autitične djevojčice koja je izašla iz škole i čije tijelo je potom nadjeno na obali rijeke, kao i trogodišnjeg dječaka kojeg je svojoj kući odvela baka drugog djeteta, a kojeg je potom vratila u vrtić uz objašnjenje da "liči na njenog unuka".

Javnost je burno reagovala i kada je nakon višesatne potrage za djevojčicom koja se nije vratila sa izleta, dijete pronadjeno u autobuskoj garaži kako spava na sjedištu - pokrivena preko glave svojim kaputićem.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

E jes' vam naslov

03.10.2016 09:55

Napišite New York da se ljudi ne štrecaju

ODGOVORITE
Name

Milos

03.10.2016 10:33

Dobri roditelji ! Svi jure karijeru 'kod nas nista bolje