Перић: Побједа је потврда развоја

Василије Перић, кадар СДС, који је на челу Угљевика пуних 16 година, тријумфовао је и на минулим локалним изборима, за начелника те општине, тако што је освојио 6.091 глас, док је његов противкандидат Дико Цвијетиновић(ДНС) добио поверење 3.784 бирача.

Република Српска 03.10.2016 | 07:42
Перић: Побједа је потврда развоја
У Угљевику је гласало 10.492 од 14.373 бирача. Перићу. У време када је дошао на чело Угљевика, то је била једна од најнеразвијенијих општина у Републици Српској, а већ неколико година је међу развијенијим не само у Републици Српској и БиХ.

"Велико, рекао бих огромно поверење суграђана, за мене је само мотив више да, још више и боље, радимо на развоју свог града и краја, за бољи живот овдашњих људи, посебно младих на чијем смо останку, опстанку радили „пуним гасом“, каже Перић.

"Нема разлога за нарочито славље, нити не дај Боже ликовање, утолико пре што је победа била извесна, јер смо иза себе, заиста, оставили толика дела која су више него очита. Просек зарада у Угљевику је 1200 конвертибилних марака, све школе су сређене „под конац“, решена су стамбена питања за све породице погинулих и рањених бораца Војске Републике Српске, што је једини случај у Републици Српској, општина стипендира на стотине студената, новачно стимулише велики број привредника и пољопривереника и сточара".

Град има један од најбољих центара културе, и по садржајима и као здање, ускоро добијају спортску дворану, околна села су добила двадесетак водовода и стотине километара асфалта, нова игралишта, стадионе, домове културе, мостове, ловачке домове...

"Не само што је наш град један од најурбанијих, не само у Републици Српској и БиХ, већ и у региону, већ смо се потрудли да наша села буду одлично, у сваком погледу, повезана са градом, од потреба за лечење, до оних за рад, школовање, забаву и разоноду", каже Перић.

"Очекује нас да, уз помоћи подршку државе, уредимо корито Јање и тако, у целости, отклонимо ризик од поплава. Настављамо битку за нова радна места, подстицаћемо људе који су кадри да подижу нове погоне, плантаже, сушаре, хладњаче. Крај је богат природним лепотама, туристичким атракцијама, град смо угља, али и воћари о којима се увелико, са хвалом, говори и на Истоку и на Западу, где одлазе неше шљиве, јабуке, крушке и друго воће".

Перић каже да, не само што се није уморио од руковођења Угљевиком, „већ је после најновије победе, „као нов“, спреман да са својим тимом и коалициним партнером да још већи „гас“ унапређењу живота под Мајевицом“.

"Највећи комплимент ми је кад чујем од људи, али искрено, да се нисам променио од првог дана када сам крочио у начелничку канцеларију до данас", каже Перић.

"Увек сам доживљавао ову функцију, не „фотељашко место“, већ оно на којем мора да се марљиво ради јер људи, сваке четири године, проверавају шта сте, како и колико радили.Поносан сам што сам, на изборима, добио поверење огромног броја људи, што је моја обавеза и према њима, наравно и према онима су гласали за другог кандидата", рекао је Перић.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хахахсха

03.10.2016 06:09

Е па вецу гомилу глупости нисам процитао у зивоту, 1200 КМ просјек плата хахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик

03.10.2016 07:06

Ни ја већу глупост од Вашег коментара.....РИТЕ је тај који набија овако добар просјек,а не Перић.Он је само констатовао чињенично стање.

Name

Неко

03.10.2016 08:11

Од РиТЕ они немају велике вајде.Ту Додик поставља директоре,они покраду и оду,он постави новог а и тај покраде и оде.Град Угљевик нема никакву могућност да контролише крадју и партијско запошљавање у РиТе.Последњи је био Круниц који је огулио али и све своје позапосљавао и отишао.И тако у недоглед.

Name

Ре неко

03.10.2016 10:54

Угљевик има највећи буџет по глави становника захваљујући ТЕ

Name

РадикалНО

03.10.2016 08:39

Хахаха комедије од Перића. А станове у Бечу не спомиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

03.10.2016 10:01

Дје доказ ? Тако вама и треба зато и губите кад лазете толико. За стан у Бецу треба дрзављаство Аустрије

Name

Угљевик

03.10.2016 13:31

Зато Српска Радикална Странка др Војислав Шешељ није прошла цензус ни у Бијељини нити у Угљевику. Због пљувања и безвезних будалаштина