Perić: Pobjeda je potvrda razvoja

Vasilije Perić, kadar SDS, koji je na čelu Ugljevika punih 16 godina, trijumfovao je i na minulim lokalnim izborima, za načelnika te opštine, tako što je osvojio 6.091 glas, dok je njegov protivkandidat Diko Cvijetinović(DNS) dobio poverenje 3.784 birača.

Republika Srpska 03.10.2016 | 07:42
Perić: Pobjeda je potvrda razvoja
U Ugljeviku je glasalo 10.492 od 14.373 birača. Periću. U vreme kada je došao na čelo Ugljevika, to je bila jedna od najnerazvijenijih opština u Republici Srpskoj, a već nekoliko godina je među razvijenijim ne samo u Republici Srpskoj i BiH.

"Veliko, rekao bih ogromno poverenje sugrađana, za mene je samo motiv više da, još više i bolje, radimo na razvoju svog grada i kraja, za bolji život ovdašnjih ljudi, posebno mladih na čijem smo ostanku, opstanku radili „punim gasom“, kaže Perić.

"Nema razloga za naročito slavlje, niti ne daj Bože likovanje, utoliko pre što je pobeda bila izvesna, jer smo iza sebe, zaista, ostavili tolika dela koja su više nego očita. Prosek zarada u Ugljeviku je 1200 konvertibilnih maraka, sve škole su sređene „pod konac“, rešena su stambena pitanja za sve porodice poginulih i ranjenih boraca Vojske Republike Srpske, što je jedini slučaj u Republici Srpskoj, opština stipendira na stotine studenata, novačno stimuliše veliki broj privrednika i poljopriverenika i stočara".

Grad ima jedan od najboljih centara kulture, i po sadržajima i kao zdanje, uskoro dobijaju sportsku dvoranu, okolna sela su dobila dvadesetak vodovoda i stotine kilometara asfalta, nova igrališta, stadione, domove kulture, mostove, lovačke domove...

"Ne samo što je naš grad jedan od najurbanijih, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu, već smo se potrudli da naša sela budu odlično, u svakom pogledu, povezana sa gradom, od potreba za lečenje, do onih za rad, školovanje, zabavu i razonodu", kaže Perić.

"Očekuje nas da, uz pomoći podršku države, uredimo korito Janje i tako, u celosti, otklonimo rizik od poplava. Nastavljamo bitku za nova radna mesta, podsticaćemo ljude koji su kadri da podižu nove pogone, plantaže, sušare, hladnjače. Kraj je bogat prirodnim lepotama, turističkim atrakcijama, grad smo uglja, ali i voćari o kojima se uveliko, sa hvalom, govori i na Istoku i na Zapadu, gde odlaze neše šljive, jabuke, kruške i drugo voće".

Perić kaže da, ne samo što se nije umorio od rukovođenja Ugljevikom, „već je posle najnovije pobede, „kao nov“, spreman da sa svojim timom i koalicinim partnerom da još veći „gas“ unapređenju života pod Majevicom“.

"Najveći kompliment mi je kad čujem od ljudi, ali iskreno, da se nisam promenio od prvog dana kada sam kročio u načelničku kancelariju do danas", kaže Perić.

"Uvek sam doživljavao ovu funkciju, ne „foteljaško mesto“, već ono na kojem mora da se marljivo radi jer ljudi, svake četiri godine, proveravaju šta ste, kako i koliko radili.Ponosan sam što sam, na izborima, dobio poverenje ogromnog broja ljudi, što je moja obaveza i prema njima, naravno i prema onima su glasali za drugog kandidata", rekao je Perić.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hahahsha

03.10.2016 06:09

E pa vecu gomilu gluposti nisam procitao u zivotu, 1200 KM prosjek plata hahahahahaha

ODGOVORITE
Name

Ugljevik

03.10.2016 07:06

Ni ja veću glupost od Vašeg komentara.....RITE je taj koji nabija ovako dobar prosjek,a ne Perić.On je samo konstatovao činjenično stanje.

Name

Neko

03.10.2016 08:11

Od RiTE oni nemaju velike vajde.Tu Dodik postavlja direktore,oni pokradu i odu,on postavi novog a i taj pokrade i ode.Grad Ugljevik nema nikakvu mogućnost da kontroliše kradju i partijsko zapošljavanje u RiTe.Poslednji je bio Krunic koji je ogulio ali i sve svoje pozaposljavao i otišao.I tako u nedogled.

Name

Re neko

03.10.2016 10:54

Ugljevik ima najveći budžet po glavi stanovnika zahvaljujući TE

Name

RadikalNO

03.10.2016 08:39

Hahaha komedije od Perića. A stanove u Beču ne spominje.

ODGOVORITE
Name

Maja

03.10.2016 10:01

Dje dokaz ? Tako vama i treba zato i gubite kad lazete toliko. Za stan u Becu treba drzavljastvo Austrije

Name

Ugljevik

03.10.2016 13:31

Zato Srpska Radikalna Stranka dr Vojislav Šešelj nije prošla cenzus ni u Bijeljini niti u Ugljeviku. Zbog pljuvanja i bezveznih budalaština