СЛС: Звезда ефикасна код Јавора, Партизан пробио бункер Лучанаца! Воша држи корак!

Фудбалери Партизана забележили су победу у 11. колу Суперлиге Србије на свом терену у дуелу са екипом Младости из Лучана резултатом 3:1. Фудбалери Црвене звезде савладали су у занимљивом сусрету Јавор из Ивањице са 4:2 (2:1). Фудбалери Бачке и Рада остварили су победе у првим утакмицама 11. кола Суперлиге Србије, у дуелима са Вождовцем и суботичким Спартаком. Чукарички био на путу ка другој победи ове сезоне, али није успео...

Фудбал 02.10.2016 | 21:30
СЛС: Звезда ефикасна код Јавора, Партизан пробио бункер Лучанаца! Воша држи корак!
Изабраници Марка Николића су остварили пету победу у низу у домаћем првенству и тренутно заузимају трећу позицију на табели, иза Црвене звезде и Војводине. Са друге стране, Младост остаје шестопласирана, са 18 бодова после 11 мечева.

Љубитељи фудбала на стадиону Партизана нису имали шта да виде у првих четрдесетак минута утакмице, све до момента када је Леонардо "откључао" бункер гостију феноменалним ударцем из слободног ударца са ивице казненог простора.

Екипа Младости се у првом полувремену бранила свим силама, понекад и са свих 11 играча на двадесетак метара од свог гола, али је та слика промењена у наставку, гости су се отворили и после једног корнера и карамбола у шеснаестерцу Партизана стигла до пенала.

Сигуран извођач са 11 метара је био Милан Бојовић, а ново затварање гостију спречио је минут касније Урош Ђурђевић, сјајним трком иза леђа одбране Младости, после асистенције Николе Ђурђића.

Тачку на утакмицу ставио је Валери Божинов, у практично првом контакту с лоптом, на асистенцију Леонарда.

Фудбалери Црвене звезде савладали су у занимљивом сусрету Јавор из Ивањице са 4:2 (2:1), у 11. колу Супер лиге Србије.

Тим Миодрага Божовића је тако уписала девету победу у овој сезони и осигурала прво место на табели.

Голове за екипу Звезде постигли су Мичел Доналд у 37, Предраг Сикимић у 45, Ле Талек у 58 и Михајло Ристић у 94. У листу стрелаца за екипу из Ивањице уписали су се Каришик у 45, и Елиомар 89.

Иако почетак утакмице није наговештавао да ће пасти пуно голова, у првих 45. минута виђена су чак три гола.

У првих пола сата утакмице, фудбалери Јавора су имали неколико озбиљнијих покушаја, али је Филип Манојловић, млади голман Звезде, био одличан на голу.

Ипак, само седам минута касније Звезда је повела сјајним голом Мичела Доналда који је са 20 метара шутирао у гол голаман Ђогатовића. Међутим, уследио је шок за црвено-беле, одбрана Звезде је лоше реаговала и дозволила Крајишику да изједначи у 45. минуту. Убрзо, само 60 секунди касније, Предраг Сикимћ је постигао гол за вођство и фудбалери Миодрага Божовића отишли су на одмор резултатом 2:1.

За разлику од првог полувремена, у ком смо видела три гола и доста добрих потеза, у наставку утакмице, иако је Звезда повећала предност на 3:1, аутоголом Миловића, фудбалери и једне и друге екипе нису приказали ништа занимљивије.

Током другог полувремена ушло се у мирнији период игре који је највише одговарао гостима из Београда, али је тек десет минута пре краја меча виђен интересантнији фудбал и чак два гола постигнута су неколико минута пре краја меча. Прво је фудбалер Јавора Елиомар смањио предност на 3:2 и вратио наду домаћима да стигну и до изједначења, али је дилему решио Ристић који је у последњем минуту судијске надокнаде поставио коначних 4:2.

Звезда је прва на табели са 28 поена, док је Јавор Матис 14. са девет освојених бодова. После паузе од две недеље, због репрезентација, екипу Миодрага Божовића очекује дуел са Чукаричким на стадиону 'Рајка Митића' 15. октобра, док ће фудбалери из Ивањице гостовати у Горњем Милановцу, екипи Металца.

Фудбалери Бачке и Рада остварили су победе у првим утакмицама 11. кола Суперлиге Србије, у дуелима са Вождовцем и суботичким Спартаком.

Екипа из Бачке Паланке је до треће победе у сезони стигла у драматичној завршници, иако је до 86. минута имала минималну предност и готово извесну рутинску завршницу.

Са друге стране, у Суботици је све било решено у 42. минуту, Рад је стигао до велика три бода и “ускочио“ је у горњи део табеле, прескочивши Металац.

Нису ствари ишле како треба по екипу Бачке на домаћем терену, већ у 23. минуту Вождовац је имао шансу да из пенала дође до предности, али је виђен поптуно другачији сценарио, пошто је Степандић одбранио шут Тодора Петровића.

Први гол на мечу виђен је у 64. минуту, када је Весељко Тривуновић центрирао, а Немања Илић се нашао на правом месту. Та слика се поновила и неколико тренутака пред последњи судијски звиждук, а претходно је Гајић у 86. минуту дао наду Вождовцу да може макар до бода.

У другом мечу Рад је са 1:0 савладао Спартак, голом Александра Лутовца у 42. минуту, чиме је потврдио добру форму после смене на тренерском месту и доласка Небојше Петровића.

Фудбалери Војводине остају најближи пратилац Црвене звезде, пошто су успели да пред својим навијачима савладају Металац 1:0.

Гол одлуке постигао је Дејан Мелег већ у 13. минуту. Подсетимо, Новосађани су у овом мечу били без суспендованог тренера Ненада Лалатовића на клупи, али их то није пореметило...

За разлику од "лала", Нишлије нису успеле да задрже трећу позицију. Раднички је поражен у Новом Пазару 0:1, голом Димитријевића у 32. минуту, тако да је сада пао иза Партизана, који је био успешан против Младости из Лучана (3:1).

У дуелу тимова који су прошле сезоне били пријатно изненађење, али се сада налазе на зачељу, Чукарички је водио против Борца од 36. минута голом Доцића, међутим, гости су успели да изједначе у 57. преко Јовановића и понесу бод у Чачак.

Веома узбудљиво било је у Сурдулици, где је Радник изгубио од Напретка голом у 87. минуту. Стрелац је био Пуношевац.

СУПЕРЛИГА, 11. коло:

Бачка – Вождовац 2:1 (0:0)
/Илић 64, 90 - Гајић 84/

Спартак – Рад 0:1 (0:1)
/Лутовац 41/

Јавор – Црвена звезда 2:4 (1:2)
/Каришик 45, Елиомар 89 - Доналд 37, Сикимић 45+2, Ле Талек 58, Ристић 90+4/

Чукарички – Борац 1:1 (1:0)
/Доцић 36 - Јовановић 57/

Нови Пазар – Раднички Ниш 1:0 (1:0)
/Димитријевић 32/

Партизан – Младост 3:1 (1:0)
/Леонардо 45, Ђурђевић 60, Божинов 67 - Бојовић 57п/

Радник – Напредак 0:1 (0:0)
/Пуношевац 87/

Војводина - Металац 1:0 (1:0)
/Мелег 13/

ТАБЕЛА: Црвена звезда 28, Војводина 26, Партизан 22, Раднички 20, Напредак 19, Младост 18, Спартак 16, Рад 15, Металац 14, Вождовац 14, Нови Пазар 11, Бачка 10, Јавор 9, Радник 9, Чукарички 7, Борац 7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар