SLS: Zvezda efikasna kod Javora, Partizan probio bunker Lučanaca! Voša drži korak!

Fudbaleri Partizana zabeležili su pobedu u 11. kolu Superlige Srbije na svom terenu u duelu sa ekipom Mladosti iz Lučana rezultatom 3:1. Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u zanimljivom susretu Javor iz Ivanjice sa 4:2 (2:1). Fudbaleri Bačke i Rada ostvarili su pobede u prvim utakmicama 11. kola Superlige Srbije, u duelima sa Voždovcem i subotičkim Spartakom. Čukarički bio na putu ka drugoj pobedi ove sezone, ali nije uspeo...

Fudbal 02.10.2016 | 21:30
SLS: Zvezda efikasna kod Javora, Partizan probio bunker Lučanaca! Voša drži korak!
Izabranici Marka Nikolića su ostvarili petu pobedu u nizu u domaćem prvenstvu i trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli, iza Crvene zvezde i Vojvodine. Sa druge strane, Mladost ostaje šestoplasirana, sa 18 bodova posle 11 mečeva.

Ljubitelji fudbala na stadionu Partizana nisu imali šta da vide u prvih četrdesetak minuta utakmice, sve do momenta kada je Leonardo "otključao" bunker gostiju fenomenalnim udarcem iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora.

Ekipa Mladosti se u prvom poluvremenu branila svim silama, ponekad i sa svih 11 igrača na dvadesetak metara od svog gola, ali je ta slika promenjena u nastavku, gosti su se otvorili i posle jednog kornera i karambola u šesnaestercu Partizana stigla do penala.

Siguran izvođač sa 11 metara je bio Milan Bojović, a novo zatvaranje gostiju sprečio je minut kasnije Uroš Đurđević, sjajnim trkom iza leđa odbrane Mladosti, posle asistencije Nikole Đurđića.

Tačku na utakmicu stavio je Valeri Božinov, u praktično prvom kontaktu s loptom, na asistenciju Leonarda.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u zanimljivom susretu Javor iz Ivanjice sa 4:2 (2:1), u 11. kolu Super lige Srbije.

Tim Miodraga Božovića je tako upisala devetu pobedu u ovoj sezoni i osigurala prvo mesto na tabeli.

Golove za ekipu Zvezde postigli su Mičel Donald u 37, Predrag Sikimić u 45, Le Talek u 58 i Mihajlo Ristić u 94. U listu strelaca za ekipu iz Ivanjice upisali su se Karišik u 45, i Eliomar 89.

Iako početak utakmice nije nagoveštavao da će pasti puno golova, u prvih 45. minuta viđena su čak tri gola.

U prvih pola sata utakmice, fudbaleri Javora su imali nekoliko ozbiljnijih pokušaja, ali je Filip Manojlović, mladi golman Zvezde, bio odličan na golu.

Ipak, samo sedam minuta kasnije Zvezda je povela sjajnim golom Mičela Donalda koji je sa 20 metara šutirao u gol golaman Đogatovića. Međutim, usledio je šok za crveno-bele, odbrana Zvezde je loše reagovala i dozvolila Krajišiku da izjednači u 45. minutu. Ubrzo, samo 60 sekundi kasnije, Predrag Sikimć je postigao gol za vođstvo i fudbaleri Miodraga Božovića otišli su na odmor rezultatom 2:1.

Za razliku od prvog poluvremena, u kom smo videla tri gola i dosta dobrih poteza, u nastavku utakmice, iako je Zvezda povećala prednost na 3:1, autogolom Milovića, fudbaleri i jedne i druge ekipe nisu prikazali ništa zanimljivije.

Tokom drugog poluvremena ušlo se u mirniji period igre koji je najviše odgovarao gostima iz Beograda, ali je tek deset minuta pre kraja meča viđen interesantniji fudbal i čak dva gola postignuta su nekoliko minuta pre kraja meča. Prvo je fudbaler Javora Eliomar smanjio prednost na 3:2 i vratio nadu domaćima da stignu i do izjednačenja, ali je dilemu rešio Ristić koji je u poslednjem minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 4:2.

Zvezda je prva na tabeli sa 28 poena, dok je Javor Matis 14. sa devet osvojenih bodova. Posle pauze od dve nedelje, zbog reprezentacija, ekipu Miodraga Božovića očekuje duel sa Čukaričkim na stadionu 'Rajka Mitića' 15. oktobra, dok će fudbaleri iz Ivanjice gostovati u Gornjem Milanovcu, ekipi Metalca.

Fudbaleri Bačke i Rada ostvarili su pobede u prvim utakmicama 11. kola Superlige Srbije, u duelima sa Voždovcem i subotičkim Spartakom.

Ekipa iz Bačke Palanke je do treće pobede u sezoni stigla u dramatičnoj završnici, iako je do 86. minuta imala minimalnu prednost i gotovo izvesnu rutinsku završnicu.

Sa druge strane, u Subotici je sve bilo rešeno u 42. minutu, Rad je stigao do velika tri boda i “uskočio“ je u gornji deo tabele, preskočivši Metalac.

Nisu stvari išle kako treba po ekipu Bačke na domaćem terenu, već u 23. minutu Voždovac je imao šansu da iz penala dođe do prednosti, ali je viđen poptuno drugačiji scenario, pošto je Stepandić odbranio šut Todora Petrovića.

Prvi gol na meču viđen je u 64. minutu, kada je Veseljko Trivunović centrirao, a Nemanja Ilić se našao na pravom mestu. Ta slika se ponovila i nekoliko trenutaka pred poslednji sudijski zvižduk, a prethodno je Gajić u 86. minutu dao nadu Voždovcu da može makar do boda.

U drugom meču Rad je sa 1:0 savladao Spartak, golom Aleksandra Lutovca u 42. minutu, čime je potvrdio dobru formu posle smene na trenerskom mestu i dolaska Nebojše Petrovića.

Fudbaleri Vojvodine ostaju najbliži pratilac Crvene zvezde, pošto su uspeli da pred svojim navijačima savladaju Metalac 1:0.

Gol odluke postigao je Dejan Meleg već u 13. minutu. Podsetimo, Novosađani su u ovom meču bili bez suspendovanog trenera Nenada Lalatovića na klupi, ali ih to nije poremetilo...

Za razliku od "lala", Nišlije nisu uspele da zadrže treću poziciju. Radnički je poražen u Novom Pazaru 0:1, golom Dimitrijevića u 32. minutu, tako da je sada pao iza Partizana, koji je bio uspešan protiv Mladosti iz Lučana (3:1).

U duelu timova koji su prošle sezone bili prijatno iznenađenje, ali se sada nalaze na začelju, Čukarički je vodio protiv Borca od 36. minuta golom Docića, međutim, gosti su uspeli da izjednače u 57. preko Jovanovića i ponesu bod u Čačak.

Veoma uzbudljivo bilo je u Surdulici, gde je Radnik izgubio od Napretka golom u 87. minutu. Strelac je bio Punoševac.

SUPERLIGA, 11. kolo:

Bačka – Voždovac 2:1 (0:0)
/Ilić 64, 90 - Gajić 84/

Spartak – Rad 0:1 (0:1)
/Lutovac 41/

Javor – Crvena zvezda 2:4 (1:2)
/Karišik 45, Eliomar 89 - Donald 37, Sikimić 45+2, Le Talek 58, Ristić 90+4/

Čukarički – Borac 1:1 (1:0)
/Docić 36 - Jovanović 57/

Novi Pazar – Radnički Niš 1:0 (1:0)
/Dimitrijević 32/

Partizan – Mladost 3:1 (1:0)
/Leonardo 45, Đurđević 60, Božinov 67 - Bojović 57p/

Radnik – Napredak 0:1 (0:0)
/Punoševac 87/

Vojvodina - Metalac 1:0 (1:0)
/Meleg 13/

TABELA: Crvena zvezda 28, Vojvodina 26, Partizan 22, Radnički 20, Napredak 19, Mladost 18, Spartak 16, Rad 15, Metalac 14, Voždovac 14, Novi Pazar 11, Bačka 10, Javor 9, Radnik 9, Čukarički 7, Borac 7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar