АБА: Цибона прејака за Игокеу!

Кошаркаши Цибоне победили су у гостима Игокеу са 71:61 (28:15, 16:18, 11:16, 16:12) у последњој утакмици првог кола регионалне Јадранске лиге.

Кошарка 02.10.2016 | 21:15
АБА: Цибона прејака за Игокеу!
Кошаркаши Игокее лоше су отворили сезону у АБА лиги. Послије убједљивог пораза и елиминације од Морнара у квалификацијама за лигу шампиона Игокеа је поражена и у свом премијерном мечу ове сезоне у АБА лиги.

ИГОКЕА - ЦИБОНА 61:71 (15:28, 18:16, 16:11, 12:16)

Цибона је до побједе у Лакташима стигла сасвим заслужено и много лакше него што то можда говори коначни резултат.

Екипа Дамира Мулаомеровића предвођена Жељком Шакићем и Антом Жижићем на паркету је удоминирала против Игокее у чијем саставу је повјерење тренера Драгана Бајића оправдао само Драшко Албијанић.

Игокеа није имала рјешења у нападу, превише се ослањала на шут који ју је очајно служио и неминован је био пораз од Цибоне, која је у једном тренутку имала и 20 поена предности.

До осјетније предности Цибона је стигла већ у уводним минутама, када је са 8:11 серијом 6:0 отишла на 8:17.

У тим тренуцима у игру је у екипи Игокее ушао Вук Радивојевић, међутим, један од најбољих играча Игокее у протеклој сезони имао је очајан дан, што је сигурно био један од разлога пораза Игокее.

Након десет минута игре и седам промашених шутева, 0/4 за два и 0/3 за три поена он је напустио игру, а о његовом учинку вечерас довољно говори и то да се у стрелце уписао тек у финишу треће четвртине.

Малобројној публици у Лакташима лоше се представио и Американац Брендон Фортенбери, који јесте погодио двије тројке, али је и промашио четири уз очајан шут и за два поена и два промашена слободна бацања.

На другој страни, осим Шакића и Жижића који су постигли 19, односно 17 поена, и остали играчи Цибоне одиграли су врло добро.

Мулаомеровић је пружио шансу младом деветнаестогодишњем Словенцу Жан Марку Шишку који је са клупе ушао и замијенио Елајџу Џонсона а потом на најбољи могући начин искористио указану шансу.

Резервни плеј пружио је одличну партију почетком друге четвртине, погађао је и иза линије 6,75 и Цибона се одлијепила на чак плус 20, било је 42:22.

Игоси су успјели серијом 9:0 да мало ублаже вођство гостију који су на одмор отишли са предношћу 44:33.

Трећи период протекао је у лошој игри обје екипе, а Игокеа је у финишу успјела да смањи на само четири поена заостатка, тројком Фортенберија за 53:49.

Цибона је у посљедњих десет минута ушла са вођством 55:49, да би фуриозним стартом у четвртој четвртини и са три везане тројке отишла на 64:49 и практично ријешила питање побједника.

Мулаомеровић је одлично водио утакмицу и на готово сваку мини-серију Игокее макар то била и два погођена напада заредом реаговао тајм аутом и убијао наду за повратак било какве неизвјесности.

Кошаркаши Игокее рутински су привели утакмицу крају и стигли до побједе 71:61, а осим Шакића и Жижића који су постигли 19, односно 17 поена истакли су се и Јоксимовић и Шишко.

Некадашњи члан Игокее завршио је утакмицу са 14 поена, а Шишко је практично био први плеј иако је ушао као шести играч и на крају имао врло добар учинак од десет поена, пет асистенције и два скока.

Драшко Албијанић постигао је 14 поена за Игокеу, али је био непримјетан у другом полувремену у којем је постигао само један кош, а Пашајлић је додао 10.

Треба напоменути да је Игокеа овај меч одиграла без Робинсона и Пешаковића, али свакако да оваква игра треба да брине тренера Драгана Бајића пред наставак сезоне у АБА лиги.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар