ABA: Cibona prejaka za Igokeu!

Košarkaši Cibone pobedili su u gostima Igokeu sa 71:61 (28:15, 16:18, 11:16, 16:12) u poslednjoj utakmici prvog kola regionalne Jadranske lige.

Košarka 02.10.2016 | 21:15
ABA: Cibona prejaka za Igokeu!
Košarkaši Igokee loše su otvorili sezonu u ABA ligi. Poslije ubjedljivog poraza i eliminacije od Mornara u kvalifikacijama za ligu šampiona Igokea je poražena i u svom premijernom meču ove sezone u ABA ligi.

IGOKEA - CIBONA 61:71 (15:28, 18:16, 16:11, 12:16)

Cibona je do pobjede u Laktašima stigla sasvim zasluženo i mnogo lakše nego što to možda govori konačni rezultat.

Ekipa Damira Mulaomerovića predvođena Željkom Šakićem i Antom Žižićem na parketu je udominirala protiv Igokee u čijem sastavu je povjerenje trenera Dragana Bajića opravdao samo Draško Albijanić.

Igokea nije imala rješenja u napadu, previše se oslanjala na šut koji ju je očajno služio i neminovan je bio poraz od Cibone, koja je u jednom trenutku imala i 20 poena prednosti.

Do osjetnije prednosti Cibona je stigla već u uvodnim minutama, kada je sa 8:11 serijom 6:0 otišla na 8:17.

U tim trenucima u igru je u ekipi Igokee ušao Vuk Radivojević, međutim, jedan od najboljih igrača Igokee u protekloj sezoni imao je očajan dan, što je sigurno bio jedan od razloga poraza Igokee.

Nakon deset minuta igre i sedam promašenih šuteva, 0/4 za dva i 0/3 za tri poena on je napustio igru, a o njegovom učinku večeras dovoljno govori i to da se u strelce upisao tek u finišu treće četvrtine.

Malobrojnoj publici u Laktašima loše se predstavio i Amerikanac Brendon Fortenberi, koji jeste pogodio dvije trojke, ali je i promašio četiri uz očajan šut i za dva poena i dva promašena slobodna bacanja.

Na drugoj strani, osim Šakića i Žižića koji su postigli 19, odnosno 17 poena, i ostali igrači Cibone odigrali su vrlo dobro.

Mulaomerović je pružio šansu mladom devetnaestogodišnjem Slovencu Žan Marku Šišku koji je sa klupe ušao i zamijenio Elajdžu Džonsona a potom na najbolji mogući način iskoristio ukazanu šansu.

Rezervni plej pružio je odličnu partiju početkom druge četvrtine, pogađao je i iza linije 6,75 i Cibona se odlijepila na čak plus 20, bilo je 42:22.

Igosi su uspjeli serijom 9:0 da malo ublaže vođstvo gostiju koji su na odmor otišli sa prednošću 44:33.

Treći period protekao je u lošoj igri obje ekipe, a Igokea je u finišu uspjela da smanji na samo četiri poena zaostatka, trojkom Fortenberija za 53:49.

Cibona je u posljednjih deset minuta ušla sa vođstvom 55:49, da bi furioznim startom u četvrtoj četvrtini i sa tri vezane trojke otišla na 64:49 i praktično riješila pitanje pobjednika.

Mulaomerović je odlično vodio utakmicu i na gotovo svaku mini-seriju Igokee makar to bila i dva pogođena napada zaredom reagovao tajm autom i ubijao nadu za povratak bilo kakve neizvjesnosti.

Košarkaši Igokee rutinski su priveli utakmicu kraju i stigli do pobjede 71:61, a osim Šakića i Žižića koji su postigli 19, odnosno 17 poena istakli su se i Joksimović i Šiško.

Nekadašnji član Igokee završio je utakmicu sa 14 poena, a Šiško je praktično bio prvi plej iako je ušao kao šesti igrač i na kraju imao vrlo dobar učinak od deset poena, pet asistencije i dva skoka.

Draško Albijanić postigao je 14 poena za Igokeu, ali je bio neprimjetan u drugom poluvremenu u kojem je postigao samo jedan koš, a Pašajlić je dodao 10.

Treba napomenuti da je Igokea ovaj meč odigrala bez Robinsona i Pešakovića, ali svakako da ovakva igra treba da brine trenera Dragana Bajića pred nastavak sezone u ABA ligi.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar