Бирчевић: Важно је да побјеђујемо и кад играмо лоше

Кошаркаш Партизана признаје да његов тим није блистао на гостовању Морнару, али да им је тријумф много значио на старту сезоне у АБА лиги.

Кошарка 03.10.2016 | 13:15
Бирчевић: Важно је да побјеђујемо и кад играмо лоше
Партизан је славио на тешком гостовању (58:57) на старту АБА лиге у Бару против Морнара, а Стефан Бирчевић истиче да је добро што су и на тежак начин стигли до победе против одличног домаћина.

"Очекивали смо бољу игру, Морнар нас је увео у свој ритам, али смо ипак дошли до јако битне победе. Ретко ко ће из Бара однети два бода, која нам доносе велики подстрек. Нисмо били сјајни, али битно је да тријумфујемо и када играмо лоше, а не само када је добро", рекао је Бирчевић Тањугу.

Репрезентативац Србије рекао је да се у Бару осећао као да игра на домаћем терену због подршке навијача, али и захвалио се Морнару на топлој добродошлици.

"Пре почетка утакмице дочекани смо са нашом химном и на томе смо Морнару захвални. Показали су какви су домаћини, да умеју све да организују, упркос томе што су први пут у АБА лиги. Имали смо велику подршку навијача, као да смо играли на домаћем терену".

Изаранике Александра Џикића у уторак очекује још једно гостовање, у Скопљу против екипе МЗТ, а Бирчевић сматра да наредни противник није показао право лице против Црвене звезде.

"Знамо како играју на свом терену, као и остали тимови из АБА лиге, много боље него у гостима. Меч са Црвеном звездом и пораз од 20 разлике можда није прави показатељ. Максимално се припремамо за њих и надам се да ћемо пружити праву партију. Мислим да су квалитетнији од Морнара", рекао је Бирчевић и додао да једва чека да истрчи пред "гробаре" на свом терену у петак против Цибоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар