Birčević: Važno je da pobjeđujemo i kad igramo loše

Košarkaš Partizana priznaje da njegov tim nije blistao na gostovanju Mornaru, ali da im je trijumf mnogo značio na startu sezone u ABA ligi.

Košarka 03.10.2016 | 13:15
Birčević: Važno je da pobjeđujemo i kad igramo loše
Partizan je slavio na teškom gostovanju (58:57) na startu ABA lige u Baru protiv Mornara, a Stefan Birčević ističe da je dobro što su i na težak način stigli do pobede protiv odličnog domaćina.

"Očekivali smo bolju igru, Mornar nas je uveo u svoj ritam, ali smo ipak došli do jako bitne pobede. Retko ko će iz Bara odneti dva boda, koja nam donose veliki podstrek. Nismo bili sjajni, ali bitno je da trijumfujemo i kada igramo loše, a ne samo kada je dobro", rekao je Birčević Tanjugu.

Reprezentativac Srbije rekao je da se u Baru osećao kao da igra na domaćem terenu zbog podrške navijača, ali i zahvalio se Mornaru na toploj dobrodošlici.

"Pre početka utakmice dočekani smo sa našom himnom i na tome smo Mornaru zahvalni. Pokazali su kakvi su domaćini, da umeju sve da organizuju, uprkos tome što su prvi put u ABA ligi. Imali smo veliku podršku navijača, kao da smo igrali na domaćem terenu".

Izaranike Aleksandra Džikića u utorak očekuje još jedno gostovanje, u Skoplju protiv ekipe MZT, a Birčević smatra da naredni protivnik nije pokazao pravo lice protiv Crvene zvezde.

"Znamo kako igraju na svom terenu, kao i ostali timovi iz ABA lige, mnogo bolje nego u gostima. Meč sa Crvenom zvezdom i poraz od 20 razlike možda nije pravi pokazatelj. Maksimalno se pripremamo za njih i nadam se da ćemo pružiti pravu partiju. Mislim da su kvalitetniji od Mornara", rekao je Birčević i dodao da jedva čeka da istrči pred "grobare" na svom terenu u petak protiv Cibone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar