Од сутра хладније, у сриједу први снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити облачно и хладније, са слабом кишом повремено и дневном температурум од 13 до 19 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 02.10.2016 | 14:51
Од сутра хладније, у сриједу први снијег
Ујутро на западу и сјеверу биће облачно са кишом, а у осталим крајевима умјерено и претежно облачно уз могућност кише само понегдје, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће облачно и свјежије вријеме са кишом повремено, која ће према вечери и током ноћи на сјеверу и западу престати уз смањење облачности.

Дуваће вјетар на сјеверу слаб до умјерен, сјеверни и сјеверозападни, у остатку земље углавном јужних смјерова, према вечери сјеверозападни.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 15, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових, а дневна температура ваздуха од 13 до 19, на југу до 24 степена Целзијусова.

У уторак, 4. октобар, јутро ће бити још хладније уз умјерену облачност око ријека и по котлинма тмурно и магловито. Током дана уз промјењиву облачност биће дужих сунчаних интервала, а касније поподне и вечери наоблачење са сјевера доноси кишу.

У сриједу, 5. октобра ујутро биће претежно облачно са кишом, а на југу Херцеговине уз промјенљиву облачност суво. Током дана још хладније и облачно вријеме са кишом повремено, а према вечери у планинама уз захлађење очекује се и први снијег.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до девет степени Целзијусових, на југу до 12, у вишим предјелима од два степена. Дневна температура ваздуха од шест до 12, на југу до 18 степени Целзијусових.

Извор: Срна