АБА: Радоњић свјестан квалитета Цедевите пред вечерашњи дерби

И да нису изгубили од Будућности, овде би ишли на победу! „Морамо да играмо добро да бисмо могли да их добијемо. Треба нам још већа подршка публике, и верујем да ћемо сви бити задовољни“, каже стратег црвено-белих.

Кошарка 03.10.2016 | 09:15
АБА: Радоњић свјестан квалитета Цедевите пред вечерашњи дерби
Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже да његова екипа спремна дочекује меч са Цедевитом, али наравно у складу са околностима, односно пакленим ритмом који је кренуо од самог почетка сезоне.

Цедевита је поражена од Будућности на старту сезоне, али то не умањује њене амбиције нити домете у овој календарској години.

„Одиграли смо пуно великих утакимца, у финалу пре две године, па у борби за Евролигу прошле сезоне. Показали су у паузи између две сезоне да су континуитет и озбиљнст клуба на очекиваном новоу. Раде квалитетно, што су показали и останком Билана, за којег је постојало огромно интересовање. Довели су играче са квалитетом и огромним потенцијалом. Ми смо свесни њиховог квалитета, знамо да долазе после пораза у првом колу од Будућности, али и да није било њега приступ би био победнички. Морамо да играмо добро да бисмо могли да их добијемо. Треба нам још већа подршка публике, и верујем да ћемо сви бити задовољни“, рекао је Радоњић и напоменуо да још увек нема конкретних информација око довођења нових играча.

Заустављање центарског тандема Бегић – Билан неће бити нимало лако.

„Имају два сјајна играча на том месту, годинама играју на високом нивоу, гледаћемо да одговоримо на начин на који можемо у овом тренутку. Ми смо урадили оно што је потребно да дођемо до потребне спремности за овај меч, а тако морамо да радимо и у будућности. Још теже ће бити у наставку, наша припрема ће морати да буде још одговорнија. Биће и ситуација у којима ћемо морати да се припремамо у авиону“.

Лига је евидентно квалитетнија него прошле сезоне, што су показали и мечеви првог кола.

„Рекао сам пре почетка сезоне да ће бити тако. Лига је квалитетнија са аспекта да су екипе направиле квалитетније тимове. Будућност још није комплетна, Цедевита није довољно уиграна. Мора да прође још времена да се екипе уиграју, тако да је рано за неке анализе. Цедевита је озбиљан клуб, организован, одлично раде са младима, и сада је у борби за нови излазак у Евролиги са нама Будућности, Партизаном, Мегом. Показују да су клуб који има перспективу“.

За паклен распоред у овој сезони готово да ће бити потребно више од играча који попуњавају један ростер.

„Мислим да је 12 игрча мало, извесно је да ће бити преко 80 утакмица, можда и 85, много путовања, сигурно да ће потребно више. Али то су тек нови моменти код нас, то тек треба да се прихвати. Није исто размишљање као у НБА. Код нас је свака утакмица на висини одређених стандарда, о чему мора да се поведе рачуна. Тешко је да се тај број утакмица изнесе са овим бројем играча. Сигуран сам да у НБА нема ове врсте притисака“, каже Радоњић.

Утакмица између Црвене звезде и Цедевите игра се у понедељак од 21.00.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар