ABA: Radonjić svjestan kvaliteta Cedevite pred večerašnji derbi

I da nisu izgubili od Budućnosti, ovde bi išli na pobedu! „Moramo da igramo dobro da bismo mogli da ih dobijemo. Treba nam još veća podrška publike, i verujem da ćemo svi biti zadovoljni“, kaže strateg crveno-belih.

Košarka 03.10.2016 | 09:15
ABA: Radonjić svjestan kvaliteta Cedevite pred večerašnji derbi
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da njegova ekipa spremna dočekuje meč sa Cedevitom, ali naravno u skladu sa okolnostima, odnosno paklenim ritmom koji je krenuo od samog početka sezone.

Cedevita je poražena od Budućnosti na startu sezone, ali to ne umanjuje njene ambicije niti domete u ovoj kalendarskoj godini.

„Odigrali smo puno velikih utakimca, u finalu pre dve godine, pa u borbi za Evroligu prošle sezone. Pokazali su u pauzi između dve sezone da su kontinuitet i ozbiljnst kluba na očekivanom novou. Rade kvalitetno, što su pokazali i ostankom Bilana, za kojeg je postojalo ogromno interesovanje. Doveli su igrače sa kvalitetom i ogromnim potencijalom. Mi smo svesni njihovog kvaliteta, znamo da dolaze posle poraza u prvom kolu od Budućnosti, ali i da nije bilo njega pristup bi bio pobednički. Moramo da igramo dobro da bismo mogli da ih dobijemo. Treba nam još veća podrška publike, i verujem da ćemo svi biti zadovoljni“, rekao je Radonjić i napomenuo da još uvek nema konkretnih informacija oko dovođenja novih igrača.

Zaustavljanje centarskog tandema Begić – Bilan neće biti nimalo lako.

„Imaju dva sjajna igrača na tom mestu, godinama igraju na visokom nivou, gledaćemo da odgovorimo na način na koji možemo u ovom trenutku. Mi smo uradili ono što je potrebno da dođemo do potrebne spremnosti za ovaj meč, a tako moramo da radimo i u budućnosti. Još teže će biti u nastavku, naša priprema će morati da bude još odgovornija. Biće i situacija u kojima ćemo morati da se pripremamo u avionu“.

Liga je evidentno kvalitetnija nego prošle sezone, što su pokazali i mečevi prvog kola.

„Rekao sam pre početka sezone da će biti tako. Liga je kvalitetnija sa aspekta da su ekipe napravile kvalitetnije timove. Budućnost još nije kompletna, Cedevita nije dovoljno uigrana. Mora da prođe još vremena da se ekipe uigraju, tako da je rano za neke analize. Cedevita je ozbiljan klub, organizovan, odlično rade sa mladima, i sada je u borbi za novi izlazak u Evroligi sa nama Budućnosti, Partizanom, Megom. Pokazuju da su klub koji ima perspektivu“.

Za paklen raspored u ovoj sezoni gotovo da će biti potrebno više od igrača koji popunjavaju jedan roster.

„Mislim da je 12 igrča malo, izvesno je da će biti preko 80 utakmica, možda i 85, mnogo putovanja, sigurno da će potrebno više. Ali to su tek novi momenti kod nas, to tek treba da se prihvati. Nije isto razmišljanje kao u NBA. Kod nas je svaka utakmica na visini određenih standarda, o čemu mora da se povede računa. Teško je da se taj broj utakmica iznese sa ovim brojem igrača. Siguran sam da u NBA nema ove vrste pritisaka“, kaže Radonjić.

Utakmica između Crvene zvezde i Cedevite igra se u ponedeljak od 21.00.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar