ШПА: Голман Валенсије бриљирао, Атлетико ипак славио!

Дијего, како ти успева?! Свака част Атлетику на победи, али Алвес је ванземаљац! Оно што ради голман Валенсије једноставно није нормално!

Фудбал 02.10.2016 | 14:30
ШПА: Голман Валенсије бриљирао, Атлетико ипак славио!
Дијего Алвес брани једанаестерац Гризману! Дијего Алвес скида шут с креча Габију да би му упропастио досад стопостотни учинак! Дијего Алвес је скинуо пенал Леганесу пре неки дан! И тако иде у још шеснаест наврата из укупно 41 ситуације у којим се у досадашњој каријери нашао. Први пут му се догодило да је одбранио два пенала на утакмици, први је голман у историји Валенсије којем је тако нешто пошло за руком. Свака част Антоану Гризману и Кевину Гамеиру на головима и Атлетику на победи у великом дербију две велике институције, али Дијего Алвес је апсолутно био прва звезда утакмице, Шпаније и Европе у овом тренутку, без обзира на пораз - 2:0.

Све што су могли урадили су играчи Дијега Симеонеа да преваре златну рукавицу Валенсије и дипломираног професора за одбрану једанаестераца, али ништа није полазило за руком. Три бода путују у Мадрид, али ће у устима Јорганџија остати горак укус, јер је Алвес без сумње морални победник.

Упропастио је Атлетику прегршт шанси, скинуо зицере Гамеиру, Гризману, Торесу и Саулу, али ни то није помогло Валенсији да се извуче и освоји бар бод. Мада није водио екипу са клупе, већ је меч посматрао из ложе, Ћезаре Прандели није могао да види од нових ученика јер су били превише пасивни, повучени и дефанзивно оријентисани. Али, вероватно је и сам морао добро да протрља очи када је видео како је Алвес прво скинуо ударац Гризману с беле тачке у 44. минуту, а онда и Габијев покушај с исте позиције 19 минута касније. 

Први голман Валенсије је ванземаљац, чудотворац, али не може се ни магијом против силе. А управо тако је Атлетико и постигао оба поготка. На силу. Мало ко има бољи нападачки арсенал од овог Атлетиковог, а чак и ако је одбрамбена линија Валенсије била добро организована, најситније бушотине дале су Гризману и Гамеиру шансу да затресу мрежу. 

А оно што је такође важно напоменути јесте да је други гол Атлетико дао у трећем минуту надокнаде, када су већ сви размишљали о одласку под туш и кући. 

То не умањује победу Атлетика ни најмање, већ само показује колико је мадридска казнена експедиција заправо моћна, кад је успела два пута да матира тако инспирисаногАлвеса.

ПРИМЕРА – 7. КОЛО

Петак:
Реал Сосиједад – Бетис 1:0 (0:0)
/Вела 63/

Субота:
Гранада – Леганес 0:1 (0:0)
/Шимановски 76/

Севиља – Алавес 2:1 (0:0)
/Бен Једер 74, 90-  Лагвардија 83/

Осасуна – Лас Палмас 2:2 (2:0)
/Торес 7пен, Леон 45+2 - Гомез 57, Гарсија 90+1/

Депортиво Ла Коруња – Хихон 2:1 (1:0)
/Боргес 35, Бабел 90 - Алварез 66/ 

Недеља:
Валенсија – Атлетико Мадрид 0:2 (0:0)
/Гризман 63, Гамеиро 90+3/

16.15 Реал Мадрид – Еибар
18.30 Еспањол – Виљареал
18.30 Малага – Атлетик Билбао
20.45 Селта - Барселона

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар