ŠPA: Golman Valensije briljirao, Atletiko ipak slavio!

Dijego, kako ti uspeva?! Svaka čast Atletiku na pobedi, ali Alves je vanzemaljac! Ono što radi golman Valensije jednostavno nije normalno!

Fudbal 02.10.2016 | 14:30
ŠPA: Golman Valensije briljirao, Atletiko ipak slavio!
Dijego Alves brani jedanaesterac Grizmanu! Dijego Alves skida šut s kreča Gabiju da bi mu upropastio dosad stopostotni učinak! Dijego Alves je skinuo penal Leganesu pre neki dan! I tako ide u još šesnaest navrata iz ukupno 41 situacije u kojim se u dosadašnjoj karijeri našao. Prvi put mu se dogodilo da je odbranio dva penala na utakmici, prvi je golman u istoriji Valensije kojem je tako nešto pošlo za rukom. Svaka čast Antoanu Grizmanu i Kevinu Gameiru na golovima i Atletiku na pobedi u velikom derbiju dve velike institucije, ali Dijego Alves je apsolutno bio prva zvezda utakmice, Španije i Evrope u ovom trenutku, bez obzira na poraz - 2:0.

Sve što su mogli uradili su igrači Dijega Simeonea da prevare zlatnu rukavicu Valensije i diplomiranog profesora za odbranu jedanaesteraca, ali ništa nije polazilo za rukom. Tri boda putuju u Madrid, ali će u ustima Jorgandžija ostati gorak ukus, jer je Alves bez sumnje moralni pobednik.

Upropastio je Atletiku pregršt šansi, skinuo zicere Gameiru, Grizmanu, Toresu i Saulu, ali ni to nije pomoglo Valensiji da se izvuče i osvoji bar bod. Mada nije vodio ekipu sa klupe, već je meč posmatrao iz lože, Ćezare Prandeli nije mogao da vidi od novih učenika jer su bili previše pasivni, povučeni i defanzivno orijentisani. Ali, verovatno je i sam morao dobro da protrlja oči kada je video kako je Alves prvo skinuo udarac Grizmanu s bele tačke u 44. minutu, a onda i Gabijev pokušaj s iste pozicije 19 minuta kasnije. 

Prvi golman Valensije je vanzemaljac, čudotvorac, ali ne može se ni magijom protiv sile. A upravo tako je Atletiko i postigao oba pogotka. Na silu. Malo ko ima bolji napadački arsenal od ovog Atletikovog, a čak i ako je odbrambena linija Valensije bila dobro organizovana, najsitnije bušotine dale su Grizmanu i Gameiru šansu da zatresu mrežu. 

A ono što je takođe važno napomenuti jeste da je drugi gol Atletiko dao u trećem minutu nadoknade, kada su već svi razmišljali o odlasku pod tuš i kući. 

To ne umanjuje pobedu Atletika ni najmanje, već samo pokazuje koliko je madridska kaznena ekspedicija zapravo moćna, kad je uspela dva puta da matira tako inspirisanogAlvesa.

PRIMERA – 7. KOLO

Petak:
Real Sosijedad – Betis 1:0 (0:0)
/Vela 63/

Subota:
Granada – Leganes 0:1 (0:0)
/Šimanovski 76/

Sevilja – Alaves 2:1 (0:0)
/Ben Jeder 74, 90-  Lagvardija 83/

Osasuna – Las Palmas 2:2 (2:0)
/Tores 7pen, Leon 45+2 - Gomez 57, Garsija 90+1/

Deportivo La Korunja – Hihon 2:1 (1:0)
/Borges 35, Babel 90 - Alvarez 66/ 

Nedelja:
Valensija – Atletiko Madrid 0:2 (0:0)
/Grizman 63, Gameiro 90+3/

16.15 Real Madrid – Eibar
18.30 Espanjol – Viljareal
18.30 Malaga – Atletik Bilbao
20.45 Selta - Barselona

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar