Ф1 - Рикардо: Рекао сам да ћемо бар једном побиједити!

Возач Ред Була Данијел Рикардо рекао је да је пресрећан због победе у трци Формуле 1 за Велику награду Малезије, првој победи после две године.

Остали спортови 02.10.2016 | 16:15
Ф1 - Рикардо: Рекао сам да ћемо бар једном побиједити!
Рикардо је победио на стази Сепанг и остварио четврту победу у каријери и изједначио се са Деном Гарнијем, Едијем Ирвајном и Брусом Меклареном.

Он је по додели пехара поново пио шампањац из патике.

Понудио је и осталима на подијуму, а возач Мерцедеса Розберг, који је заузео треће место, уз гримасу је попио шампањац и рекао: "Надам се да ове године више неће побеђивати".

"Ова трка је била пуна изазова, Луис је водио, али је имао проблема. Прошло је две године откако сам последњи пут победио и веома сам емотиван. До сада смо (Ред Бул) били близу, али и пре две недеље сам рекао да ћемо осве сезоне победити у једној трци и то смо урадили", рекао је Рикардо после победе.

Друго место заузео је Макс Верстапен из Ред Була.

"Борили смо се током целе трке. Одушевљен сам", рекао је холандски возач.

Розберг је освајањем трећег места и после одустајања клупског колеге Луиса Хамилтона, стекао 23 бода предности у генералном пласману. На почетку трке Розберга је ударио возач Ферарија Себастијан Фетел, па је Мерцедесов возач пао на 21. место.

"У првој кривини сам мислио да је трка завршена и срећан сам што сам успео да се изборим за подијум. Надао сам се бољем резултату, али понекад се овакве ствари догоде", рекао је он.

Упитан како се осећа, поводом вођства у генералном пласману, Розберг је рекао да је уморан.

"Уморан сам, али ово је добра ствар и радујем се наредној трци. Наравно, напашћу свом снагом", навео је немачки возач.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар