Влада Радмановић најављује НБА спектакл у Мадриду: Стиже Оклахома!

У само годину дана Реал ће и по други пут бити део једног великог пројекта.

Кошарка 03.10.2016 | 08:15
Влада Радмановић најављује НБА спектакл у Мадриду: Стиже Оклахома!
Прошлог октобра Бостон Селтикси, овог - Оклахома Сити Тандери!

Барклајкард Центар у Мадриду и ове године угостиће један НБА клуб у склопу пројекта побољшања сарадње између европске и америчке куће кошарке, а промотери спектакла који се у понедељак (ТВ Спортклуб, 20.30) спрема у шпанској престоници су две бивше НБА звезде - Владимир Радмановић и Шон Мерион. 

Двојица асова су од суботе у Мадриду и наравно изазвали су огромну пажњу шпанских медија. Мада се не дешава тако често да даје изјаве, Радмановић је овог пута разговарао са новинарима, којима је најавио велики судар шпанског првака и једног од најбољих тимова НБА лиге. 

"Надам се да ћемо сви видети одличну утакмицу. Тешко је предвидети шта ће се догодити, али позитивна ствар је та што је још један НБА клуб поново у Европи. То ће засигурно помоћи да се европска кошарка унапреди", рекао је Радмановић, а преноси шпански Радио W.

Освајач светског злата с репрезентацијом Југославије 2002. године рекао је да је пресрећан што је у Шпанији и што може свету да представи један овакав меч.

„Последње две године сам партнер НБА лиге и увек је велико задовољство радити на оваквим пројектима, јер НБА Глобал Гамес (НБА Глобалне игре пр. а.) подстичу и децу да се баве кошарком и доводе велики број људи у дворане. Велика је ствар и што НБА клубови све чешће путују у Европу и остатак света, јер могу да доживе кошарку и из угла европских тимова“, каже Радмановић, који је 12 година провео у НБА лиги играјући за седам различитих клубова.

Али, Радмановић помиње и значај оваквих утакмица и за европске екипе.

„Сваки европски клуб жели да игра у оваквим условима и да буде део оваквих утакмица. Играчи тада имају велику шансу да искусе нешто другачије од оног на шта су навикли, како лично, тако и такмичарски. И европска и НБА кошарка јако су квалитетне, а Реал је у својој историји изнедрио многе велике играче, баш као што је то и учинила и НБА лига“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар