Vlada Radmanović najavljuje NBA spektakl u Madridu: Stiže Oklahoma!

U samo godinu dana Real će i po drugi put biti deo jednog velikog projekta.

Košarka 03.10.2016 | 08:15
Vlada Radmanović najavljuje NBA spektakl u Madridu: Stiže Oklahoma!
Prošlog oktobra Boston Seltiksi, ovog - Oklahoma Siti Tanderi!

Barklajkard Centar u Madridu i ove godine ugostiće jedan NBA klub u sklopu projekta poboljšanja saradnje između evropske i američke kuće košarke, a promoteri spektakla koji se u ponedeljak (TV Sportklub, 20.30) sprema u španskoj prestonici su dve bivše NBA zvezde - Vladimir Radmanović i Šon Merion. 

Dvojica asova su od subote u Madridu i naravno izazvali su ogromnu pažnju španskih medija. Mada se ne dešava tako često da daje izjave, Radmanović je ovog puta razgovarao sa novinarima, kojima je najavio veliki sudar španskog prvaka i jednog od najboljih timova NBA lige. 

"Nadam se da ćemo svi videti odličnu utakmicu. Teško je predvideti šta će se dogoditi, ali pozitivna stvar je ta što je još jedan NBA klub ponovo u Evropi. To će zasigurno pomoći da se evropska košarka unapredi", rekao je Radmanović, a prenosi španski Radio W.

Osvajač svetskog zlata s reprezentacijom Jugoslavije 2002. godine rekao je da je presrećan što je u Španiji i što može svetu da predstavi jedan ovakav meč.

„Poslednje dve godine sam partner NBA lige i uvek je veliko zadovoljstvo raditi na ovakvim projektima, jer NBA Global Games (NBA Globalne igre pr. a.) podstiču i decu da se bave košarkom i dovode veliki broj ljudi u dvorane. Velika je stvar i što NBA klubovi sve češće putuju u Evropu i ostatak sveta, jer mogu da dožive košarku i iz ugla evropskih timova“, kaže Radmanović, koji je 12 godina proveo u NBA ligi igrajući za sedam različitih klubova.

Ali, Radmanović pominje i značaj ovakvih utakmica i za evropske ekipe.

„Svaki evropski klub želi da igra u ovakvim uslovima i da bude deo ovakvih utakmica. Igrači tada imaju veliku šansu da iskuse nešto drugačije od onog na šta su navikli, kako lično, tako i takmičarski. I evropska i NBA košarka jako su kvalitetne, a Real je u svojoj istoriji iznedrio mnoge velike igrače, baš kao što je to i učinila i NBA liga“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar