Србија не жели свађе, сукобе и ратове

Србија се бескомпромисно бори против већ јасно исказане намјере да је поново увуку у сукоб у региону јер не жели никакве свађе, сукобе и ратове, рекао је предсједник Србије Томислав Николић на комеморативном скупу посвећеном сјећању на стрељане у Јајинцима у Другом свјетском рату.

Србија 02.10.2016 | 13:19
Србија не жели свађе, сукобе и ратове
"Србија инсистира на миру и сарадњи у региону и читавом свијету", рекао је Николић и апеловао на политичке чиниоце "да свађу и историју оствимо иза нас и да се окренемо сарадњи".

Он је истакао даје посебно била одговорна и обавезујућа борба против ревизије историје у вези са узроцима Првог свјетског рата. Предсједник је додао да та битка није једина коју Србија води.

"Битке мање или веће, водимо из дана у дан, посебно је важна битка за Косово и Метохију. Да не дозволимо улазак самопрокламоване државе Косово у Уједињене нације.

Ми ћемо сљедеће године поново да се боримо да Косово не постане члан Унеско… Желимо да будемо пуноправан члан Европске уније, али никада нећемо признати независност Косова и Метохије", поручио је Николић.

Предсједник је рекао да Србија данас, послије више од две деценије, поштована и уважавана и њена ријеч има тежину у европским и свјетским збивањима.

Извор: Н1