Srbija ne želi svađe, sukobe i ratove

Srbija se beskompromisno bori protiv već jasno iskazane namjere da je ponovo uvuku u sukob u regionu jer ne želi nikakve svađe, sukobe i ratove, rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić na komemorativnom skupu posvećenom sjećanju na streljane u Jajincima u Drugom svjetskom ratu.

Srbija 02.10.2016 | 13:19
Srbija ne želi svađe, sukobe i ratove
"Srbija insistira na miru i saradnji u regionu i čitavom svijetu", rekao je Nikolić i apelovao na političke činioce "da svađu i istoriju ostvimo iza nas i da se okrenemo saradnji".

On je istakao daje posebno bila odgovorna i obavezujuća borba protiv revizije istorije u vezi sa uzrocima Prvog svjetskog rata. Predsjednik je dodao da ta bitka nije jedina koju Srbija vodi.

"Bitke manje ili veće, vodimo iz dana u dan, posebno je važna bitka za Kosovo i Metohiju. Da ne dozvolimo ulazak samoproklamovane države Kosovo u Ujedinjene nacije.

Mi ćemo sljedeće godine ponovo da se borimo da Kosovo ne postane član Unesko… Želimo da budemo punopravan član Evropske unije, ali nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije", poručio je Nikolić.

Predsjednik je rekao da Srbija danas, poslije više od dve decenije, poštovana i uvažavana i njena riječ ima težinu u evropskim i svjetskim zbivanjima.

Izvor: N1