АЦБ лига: Басконија окрутна на старту, Бетис ће бити незгодан ривал за све!

Тешка повреда Корбача! Никола Радичевић дао пет поена, Страхиња Милошевић четири, Џамар Вилсон седам, Јака Блажић 11...

Кошарка 02.10.2016 | 14:45
АЦБ лига: Басконија окрутна на старту, Бетис ће бити незгодан ривал за све!
Лаборал Кућа, од ове сезоне Басконија, успешно је отворила нову сезону у АЦБ лиги тријумфом на гостовању Обрадоиру. Кошаркаши Сито Алонса славили су с 92:76 и на тај начин дошли до доброг старта сезоне упркос мали проблемима са повредама током припрема.

Пет играча је било двоцифрено: Шенгелија је дао 19 колико и Ларкин, талентовани Седекерскис је додао 12, Јака Блажич 11, а придошлица Фојтман 10. Андреа Барњани полако излази из повреде, дао је седам поена уз четири скока.

Басконија је најавила да ће и ове сезоне бити претендент на сам врх табеле, а како и не би када је у прошлој сезони Евролиге играла Фајнал фор. Тим је претпрео доста измена, али ако се дан по јутру познаје...

Меч је обележила и тешка повреда Алберта Корбача.

Пре овог дуела одигран је још један у ком је Бетис славио на гостовању Естудијантесу у Мадриду. Немојте да вас збуни име Бетис јер је то прошлогодишња Севиља, која је због финансијских проблема морала да промени име.

У побединичком тиму најбољи је био Боштјан Нагбар са 30 поена, Лука Жорић је додао 22. Наш млади кошаркаш Никола Радичевић дао је пет поена и томе додао три асистенције, до је Страхиња Милошевић постигао четири.

На овом дуелу играо је још један бивши играч Партизана - Џамар Вилсон. Он је у дресу Естудијантеса дао седам поена за 13 минута у игри.

АЦБ ЛИГА – 1. КОЛО

Петак:

Реал Мадрид – Уникаха 101:90
/Ајон 16 – Мусли 14/

Субота:

Естудијантес – Бетис 82:95
/Џексон 17 - Нагбар 30/

Обрадоиро – Басконија 76:92
/Јуста 18 - Ларкин/Шенгелија 19/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар