ACB liga: Baskonija okrutna na startu, Betis će biti nezgodan rival za sve!

Teška povreda Korbača! Nikola Radičević dao pet poena, Strahinja Milošević četiri, Džamar Vilson sedam, Jaka Blažić 11...

Košarka 02.10.2016 | 14:45
ACB liga: Baskonija okrutna na startu, Betis će biti nezgodan rival za sve!
Laboral Kuća, od ove sezone Baskonija, uspešno je otvorila novu sezonu u ACB ligi trijumfom na gostovanju Obradoiru. Košarkaši Sito Alonsa slavili su s 92:76 i na taj način došli do dobrog starta sezone uprkos mali problemima sa povredama tokom priprema.

Pet igrača je bilo dvocifreno: Šengelija je dao 19 koliko i Larkin, talentovani Sedekerskis je dodao 12, Jaka Blažič 11, a pridošlica Fojtman 10. Andrea Barnjani polako izlazi iz povrede, dao je sedam poena uz četiri skoka.

Baskonija je najavila da će i ove sezone biti pretendent na sam vrh tabele, a kako i ne bi kada je u prošloj sezoni Evrolige igrala Fajnal for. Tim je pretpreo dosta izmena, ali ako se dan po jutru poznaje...

Meč je obeležila i teška povreda Alberta Korbača.

Pre ovog duela odigran je još jedan u kom je Betis slavio na gostovanju Estudijantesu u Madridu. Nemojte da vas zbuni ime Betis jer je to prošlogodišnja Sevilja, koja je zbog finansijskih problema morala da promeni ime.

U pobediničkom timu najbolji je bio Boštjan Nagbar sa 30 poena, Luka Žorić je dodao 22. Naš mladi košarkaš Nikola Radičević dao je pet poena i tome dodao tri asistencije, do je Strahinja Milošević postigao četiri.

Na ovom duelu igrao je još jedan bivši igrač Partizana - Džamar Vilson. On je u dresu Estudijantesa dao sedam poena za 13 minuta u igri.

ACB LIGA – 1. KOLO

Petak:

Real Madrid – Unikaha 101:90
/Ajon 16 – Musli 14/

Subota:

Estudijantes – Betis 82:95
/Džekson 17 - Nagbar 30/

Obradoiro – Baskonija 76:92
/Justa 18 - Larkin/Šengelija 19/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar