ПОР: Лазаров гол мало - Спортинг испутио 3:0! Порто сигуран...

Дао га Маркец после 20 месеци, Спортинг водио 3:0 и није победио! Иако је голман частио три гола клуб из Лисабона... Играла се деца Порта, страдао је Насионал! Један момак од 19 и други од 20 година решетали на острву Мадеира!

Фудбал 02.10.2016 | 09:30
ПОР: Лазаров гол мало - Спортинг испутио 3:0! Порто сигуран...
Лазар Марковић се први пут од доласка у Спортинг нашао у првој постави и на поверење тренера Жезуса је одговорио голом! Србин је уписао првенац у дресу Лавова, али ни тај погодак, ни вођство од 3:0 нису били довољни зелено-белима да савладају Виторију у Гимараешу.

Спортинг је прокоцкао велику предност у Гимараешу и морао да се задовољи бодом - 3:3. Лавови су водили 3:0 до 74. минута, а онда просули победу...

После непуних пола сата игре, Марковић је начео домаћи тим. Био је то први првенствени гол после 20 месеци за српског репрезентативца. Мартинс је шутирао, а голман ДагласЖезус лоше инетрвенисао и одбио лопту. Марковић је био најбржи и претворио отпадак у вођство. Само десетак минута касније још један бивши фудбалер Ливерпула је донео радост Спортингу. После корнера Брајана Руиза, највиши у скоку је био Себастијан Коатес и главом затресао мрежу домаћих. Опет је лоше интервенисао голман Виторије који је пошао на лопту и промашио у покушају да је избоксује. Нови поклон Спортингу, бразилски чувар мреже је уручио у 70. минуту када је катастрофално реаговао после ударца Елијаса. Лопта је ишла право у њега али је некако успео и то да упрска... Изгледало је да је све готово.

Али није било!

Виторија поред очајног голмана има и сјајног нападача. Муса Марега је потпуна сензација португалског фудбала ове сезоне. Нападач из Малија немилосрдно решета мреже ове сезоне. У 74. минуту је смањио на 1:3 из пенала, само минут касније је погодио за 2:3 после лошег процене одбране гостију и Спортингу је ушла вода у уши. Марега је на претходних пет мечева сваки пут био стрелац за Виторију и постигао укупно седам голова! Наравно, први је стрелац лиге...

Жорж Жезус је реаговао и Марковића заменио Бруном Сезаром, али оно чега се прибојавао није могао да избегне. Скелото је лоше реаговао после корнера Рафаела, а Тикињо је поред Аргентинца скочио и погодио за коначних 3:3 и ерупцију одушевљења на стадиону!

Спортинг је просуо два бода и Бенфика данас има шансу да оде плус три.

Пријао је фудбалерима Порта излет на Маидеру, Змајеви су као гости „смазали“ Насионал са 4:0 у мечу седмог кола Примеире и поново дошли на деобу првог места на табели са Бенфиком и Спортингом.

Херој убедљивог тријумфа гостију био је Диого Жота, 19-годишњи Португалац на позајмици из мадридског Атлетика.

Овај момак је забележио хет-трик и показао да га није случајно Дијего Симеоне летос довео на Висенте Калдерон, а очигледно и направио добар потез слањем на каљење у један од највећих португалских клубова.

Успех Жоте је још већи тим пре што је све голове постигао у првом полувремену, тачније у периоду од 11. до 44. минута.

Тачку на успех Порта ставио је у 58. минуту Андре Силва који је тек годину дана старији оџоте. Иначе, домаћа екипа утакмицу је завршила са десеторицом играча, јер је два минута пре краја црвени картон добио Тобијас Фигеридо. 

ПРИМЕИРА - 7. кола

Петак
Тондела - Пасош Фереира 2:1 (1:0)
/Морено 42, Муриљо 90 - Виера 74/

Субота:
Рио Аве - Ешторил 1:2 (1:0)
/Кровиновић 25 - Индио 16, Амадо 45+1/

Чавес - Белененшеш 3:1 (0:1)
/Брага 75 пенал, Батаља 83, Вилијан 85 - Дуарте 30/

Виторија Гимараеш - Спортинг 3:3 (0:2)
/Марега 74 пенал, 75, Тикињо 89 - Марковић 29, Коатес 41, Елијас 70/

Насионал  - Порто 0:4 (0:3)
/Жота 11, 38, 44, 58/

Недеља:
17.00: Бенфика - Феиренсе
17.00: Виторија Сетубал - Маритимо
19.00: Боависта - Мореиренсе
21.15: Арука - Брага

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар