POR: Lazarov gol malo - Sporting isputio 3:0! Porto siguran...

Dao ga Markec posle 20 meseci, Sporting vodio 3:0 i nije pobedio! Iako je golman častio tri gola klub iz Lisabona... Igrala se deca Porta, stradao je Nasional! Jedan momak od 19 i drugi od 20 godina rešetali na ostrvu Madeira!

Fudbal 02.10.2016 | 09:30
POR: Lazarov gol malo - Sporting isputio 3:0! Porto siguran...
Lazar Marković se prvi put od dolaska u Sporting našao u prvoj postavi i na poverenje trenera Žezusa je odgovorio golom! Srbin je upisao prvenac u dresu Lavova, ali ni taj pogodak, ni vođstvo od 3:0 nisu bili dovoljni zeleno-belima da savladaju Vitoriju u Gimaraešu.

Sporting je prokockao veliku prednost u Gimaraešu i morao da se zadovolji bodom - 3:3. Lavovi su vodili 3:0 do 74. minuta, a onda prosuli pobedu...

Posle nepunih pola sata igre, Marković je načeo domaći tim. Bio je to prvi prvenstveni gol posle 20 meseci za srpskog reprezentativca. Martins je šutirao, a golman DaglasŽezus loše inetrvenisao i odbio loptu. Marković je bio najbrži i pretvorio otpadak u vođstvo. Samo desetak minuta kasnije još jedan bivši fudbaler Liverpula je doneo radost Sportingu. Posle kornera Brajana Ruiza, najviši u skoku je bio Sebastijan Koates i glavom zatresao mrežu domaćih. Opet je loše intervenisao golman Vitorije koji je pošao na loptu i promašio u pokušaju da je izboksuje. Novi poklon Sportingu, brazilski čuvar mreže je uručio u 70. minutu kada je katastrofalno reagovao posle udarca Elijasa. Lopta je išla pravo u njega ali je nekako uspeo i to da uprska... Izgledalo je da je sve gotovo.

Ali nije bilo!

Vitorija pored očajnog golmana ima i sjajnog napadača. Musa Marega je potpuna senzacija portugalskog fudbala ove sezone. Napadač iz Malija nemilosrdno rešeta mreže ove sezone. U 74. minutu je smanjio na 1:3 iz penala, samo minut kasnije je pogodio za 2:3 posle lošeg procene odbrane gostiju i Sportingu je ušla voda u uši. Marega je na prethodnih pet mečeva svaki put bio strelac za Vitoriju i postigao ukupno sedam golova! Naravno, prvi je strelac lige...

Žorž Žezus je reagovao i Markovića zamenio Brunom Sezarom, ali ono čega se pribojavao nije mogao da izbegne. Skeloto je loše reagovao posle kornera Rafaela, a Tikinjo je pored Argentinca skočio i pogodio za konačnih 3:3 i erupciju oduševljenja na stadionu!

Sporting je prosuo dva boda i Benfika danas ima šansu da ode plus tri.

Prijao je fudbalerima Porta izlet na Maideru, Zmajevi su kao gosti „smazali“ Nasional sa 4:0 u meču sedmog kola Primeire i ponovo došli na deobu prvog mesta na tabeli sa Benfikom i Sportingom.

Heroj ubedljivog trijumfa gostiju bio je Diogo Žota, 19-godišnji Portugalac na pozajmici iz madridskog Atletika.

Ovaj momak je zabeležio het-trik i pokazao da ga nije slučajno Dijego Simeone letos doveo na Visente Kalderon, a očigledno i napravio dobar potez slanjem na kaljenje u jedan od najvećih portugalskih klubova.

Uspeh Žote je još veći tim pre što je sve golove postigao u prvom poluvremenu, tačnije u periodu od 11. do 44. minuta.

Tačku na uspeh Porta stavio je u 58. minutu Andre Silva koji je tek godinu dana stariji odŽote. Inače, domaća ekipa utakmicu je završila sa desetoricom igrača, jer je dva minuta pre kraja crveni karton dobio Tobijas Figerido. 

PRIMEIRA - 7. kola

Petak
Tondela - Pasoš Fereira 2:1 (1:0)
/Moreno 42, Muriljo 90 - Viera 74/

Subota:
Rio Ave - Eštoril 1:2 (1:0)
/Krovinović 25 - Indio 16, Amado 45+1/

Čaves - Belenenšeš 3:1 (0:1)
/Braga 75 penal, Batalja 83, Vilijan 85 - Duarte 30/

Vitorija Gimaraeš - Sporting 3:3 (0:2)
/Marega 74 penal, 75, Tikinjo 89 - Marković 29, Koates 41, Elijas 70/

Nasional  - Porto 0:4 (0:3)
/Žota 11, 38, 44, 58/

Nedelja:
17.00: Benfika - Feirense
17.00: Vitorija Setubal - Maritimo
19.00: Boavista - Moreirense
21.15: Aruka - Braga

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar