Прандели нови тренер Валенсије! Већ има и списак појачања...

Италијан сео на ужарену клупу посрнулог великана са Местаље!

Фудбал 02.10.2016 | 13:30
Прандели нови тренер Валенсије! Већ има и списак појачања...
Десети пут пут у последње четири и по године, Валенсија је добила новог тренера. Откако је Унај Емери 2012. године напустио клупу Слепих мишева после скоро четири године рада, Валенсија не успева да пронађе право решење. Мењали су се Пелегрино, Валверде, Ђукић,Воро (два пута), Пици, Ешпирито Санто, Невил, Ајестаран, а нови кормилар Титаника са Местаље је италијански стручњак Ћезаре Прандели.

Као што је и најављено претходних дана, Италијан је данас и званично промовиан у Валенсији и враћа се послу први пут после селекторског мандата на клупи Италије који је окончан пре две године. Прандели ће покушати да стабилизује клуб који је годинама у кризи, а поготово откако је пао у руке сингапурског бизнисмена Петера Лима пре две године, и менаџера и фондова који стоје иза овог милијардера.

За осам година ниједан тренер није успео да свеже дуже од шест месеци рада у Валенсији, па је јасно колико тежак посао очекује Пранделија. Иако је данас потврђен као нови тренер,Парндели неће дебитовати на сутрашњем првенственом мечу против Атлетика, већ ће утакмицу гледати из свечане ложе, а први тренинг ће одрадити у понедељак када ће бити представљен и медијима.

Валенсија је имала очајан почетак сезоне са четири узастопна пораза у Примери што је коштало посла Пака Ајестарана. Дежурни ватрогасац Воро је преузео екипу после тога и остварио две победе у два меча, али ће после дуела са Атлетиком морати да преда палицу у руке Пранделију.

Италијански медији већ спекулишу и именима могућих појачања које би Прандели могао да доведе у јануару. На врху листе је црногорски нападач Стеван Јоветић чија будућност у Интеру није светла, а Прандели га је тренирао у Фиорентини и имао сјајно искуство са њим. Друго могуће појачање је Ђанлука Лападула који је прошлог лета стигао у Милан као први стрелац Серије Б али се није наиграо и чини се да га Монтела не види у озбиљним плановима.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар