Prandeli novi trener Valensije! Već ima i spisak pojačanja...

Italijan seo na užarenu klupu posrnulog velikana sa Mestalje!

Fudbal 02.10.2016 | 13:30
Prandeli novi trener Valensije! Već ima i spisak pojačanja...
Deseti put put u poslednje četiri i po godine, Valensija je dobila novog trenera. Otkako je Unaj Emeri 2012. godine napustio klupu Slepih miševa posle skoro četiri godine rada, Valensija ne uspeva da pronađe pravo rešenje. Menjali su se Pelegrino, Valverde, Đukić,Voro (dva puta), Pici, Ešpirito Santo, Nevil, Ajestaran, a novi kormilar Titanika sa Mestalje je italijanski stručnjak Ćezare Prandeli.

Kao što je i najavljeno prethodnih dana, Italijan je danas i zvanično promovian u Valensiji i vraća se poslu prvi put posle selektorskog mandata na klupi Italije koji je okončan pre dve godine. Prandeli će pokušati da stabilizuje klub koji je godinama u krizi, a pogotovo otkako je pao u ruke singapurskog biznismena Petera Lima pre dve godine, i menadžera i fondova koji stoje iza ovog milijardera.

Za osam godina nijedan trener nije uspeo da sveže duže od šest meseci rada u Valensiji, pa je jasno koliko težak posao očekuje Prandelija. Iako je danas potvrđen kao novi trener,Parndeli neće debitovati na sutrašnjem prvenstvenom meču protiv Atletika, već će utakmicu gledati iz svečane lože, a prvi trening će odraditi u ponedeljak kada će biti predstavljen i medijima.

Valensija je imala očajan početak sezone sa četiri uzastopna poraza u Primeri što je koštalo posla Paka Ajestarana. Dežurni vatrogasac Voro je preuzeo ekipu posle toga i ostvario dve pobede u dva meča, ali će posle duela sa Atletikom morati da preda palicu u ruke Prandeliju.

Italijanski mediji već spekulišu i imenima mogućih pojačanja koje bi Prandeli mogao da dovede u januaru. Na vrhu liste je crnogorski napadač Stevan Jovetić čija budućnost u Interu nije svetla, a Prandeli ga je trenirao u Fiorentini i imao sjajno iskustvo sa njim. Drugo moguće pojačanje je Đanluka Lapadula koji je prošlog leta stigao u Milan kao prvi strelac Serije B ali se nije naigrao i čini se da ga Montela ne vidi u ozbiljnim planovima.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar