Амареу одмах трофеј у Израелу - Макаби "разбијен"!

Одлазак у Израел је изгледа био прави погодак за америчког кошаркаша који је већ освојио свој први трофеј са Хапоелом. У центру пажње бивши кошаркаши Партизана и Црвене звезде.

Кошарка 02.10.2016 | 11:45
Амареу одмах трофеј у Израелу - Макаби "разбијен"!
Пре само два месеца Амаре Стодемајер био је близу одлуке да заврши каријеру, али је уместо тога одлучио да направи мали заокрет и да потпише за Хапоел - чији је и сам сувласник.

То се испоставило као врло добар потез пошто је он већ овог 1. октобра освојио први трофеј са Хапоелом након што је његова екипа у финалу Лига купа Израела "разбила" Макаби из Тел Авива - 77:62 (24:13, 14:22, 24:12, 15:15).

Његов допринос био је у виду 9 поена и 6 скокова за 25 минута на паркету, а кључну улогу одиграли су бивши кошаркаши Партизана Куртис Џерелс са 19 и Таренс Кинзи, који је прошлу сезону провео у Црвеној звезди, а који је убацио 12 поена и додао још 6 скокова.

Предност стечена за време треће деонице била је довоља Хапоелу да до краја меча "држи на дистанци" Макаби, па је на крају меч добијен и убедљиво, а "понос Израела" није био комплетан.

У њиховим редовима се највише истакао Сони Вимс са 17 поена и 6 скокова, док је бивши центар Црвене звезде Мајк Цирбес био солидан са 13 поена и са 7 скокова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар