Amareu odmah trofej u Izraelu - Makabi "razbijen"!

Odlazak u Izrael je izgleda bio pravi pogodak za američkog košarkaša koji je već osvojio svoj prvi trofej sa Hapoelom. U centru pažnje bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde.

Košarka 02.10.2016 | 11:45
Amareu odmah trofej u Izraelu - Makabi "razbijen"!
Pre samo dva meseca Amare Stodemajer bio je blizu odluke da završi karijeru, ali je umesto toga odlučio da napravi mali zaokret i da potpiše za Hapoel - čiji je i sam suvlasnik.

To se ispostavilo kao vrlo dobar potez pošto je on već ovog 1. oktobra osvojio prvi trofej sa Hapoelom nakon što je njegova ekipa u finalu Liga kupa Izraela "razbila" Makabi iz Tel Aviva - 77:62 (24:13, 14:22, 24:12, 15:15).

Njegov doprinos bio je u vidu 9 poena i 6 skokova za 25 minuta na parketu, a ključnu ulogu odigrali su bivši košarkaši Partizana Kurtis Džerels sa 19 i Tarens Kinzi, koji je prošlu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi, a koji je ubacio 12 poena i dodao još 6 skokova.

Prednost stečena za vreme treće deonice bila je dovolja Hapoelu da do kraja meča "drži na distanci" Makabi, pa je na kraju meč dobijen i ubedljivo, a "ponos Izraela" nije bio kompletan.

U njihovim redovima se najviše istakao Soni Vims sa 17 poena i 6 skokova, dok je bivši centar Crvene zvezde Majk Cirbes bio solidan sa 13 poena i sa 7 skokova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar