АБА - Игокеа: На побједу против Цибоне!

Игокеа нову сезону у АБА лиги почиње против загребачке Цибоне.

Кошарка 02.10.2016 | 11:15
АБА - Игокеа: На побједу против Цибоне!
Нову укупно шесту сезону у регионалној АБА лиги почоње шампион БиХ Игокеа.

У недјељу у Лакташе долази загребачка Цибона са којом Игокеа има позитиван скор. Игоси воде 6:4 у побједама.

Овај меч долази након што је Игокеа доживјела тежак пораз од Морнара у Бару у квалификацијама за Лигу шампиона.

" Пораз од Морнара из Бара за нас је био велики шамар који нас је освјестио. Анализирали смо утакмицу и надам се да су играчи свјесни какав су однос имали и да се то мора промијенити. Цибона је одлично посложен тим, са изузетно квалитетним играчима и ја сам мишљења да морамо дати 120 одсто својих могућности уколико желимо да дођемо до побједе која би нам била изузетно битна на почетку лиге. Распоред је изузетно тежак, посебно за нас који смо играли квалификације за Лигу шампиона и који немамо широк ростер, али шта је ту је, морамо се суочити са тим. Окосница тима Цибоне остала је од прошле године, имају одличног плеја, искусне Јоксимовића и Розића, талентованог Жижића и дефино су тим за респект", рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Тренер Игокее  у недјељу неће моћи рачунати на повријеђене бекове Робинсона и Пешаковића. Ђорђе Милошевић, имаће задатак да заустави противничке бекове.

"Цибона је изузетно квалитетна екипа, предводи их Јоксимовић, ту су још Жижић и Шакић који су њихова главна снага. Ми смо анализрали нашу игру и све недостатке покушаћемо да неутралишемо, уз максималну агресивност и трчање сигуран сам да можемо да побједимо. Највећи проблем против Морнара била је реализација имали смо и по три чисте ситуације за редом које нисмо реализовали, промашивали смо отворене шутеве, приступ није био добар и то морамо промијенити већ у недељу", каже Милошевић.

Меч Игокеа - Цибона играће се у недјељу од 17 часова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар