ABA - Igokea: Na pobjedu protiv Cibone!

Igokea novu sezonu u ABA ligi počinje protiv zagrebačke Cibone.

Košarka 02.10.2016 | 11:15
ABA - Igokea: Na pobjedu protiv Cibone!
Novu ukupno šestu sezonu u regionalnoj ABA ligi počonje šampion BiH Igokea.

U nedjelju u Laktaše dolazi zagrebačka Cibona sa kojom Igokea ima pozitivan skor. Igosi vode 6:4 u pobjedama.

Ovaj meč dolazi nakon što je Igokea doživjela težak poraz od Mornara u Baru u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

" Poraz od Mornara iz Bara za nas je bio veliki šamar koji nas je osvjestio. Analizirali smo utakmicu i nadam se da su igrači svjesni kakav su odnos imali i da se to mora promijeniti. Cibona je odlično posložen tim, sa izuzetno kvalitetnim igračima i ja sam mišljenja da moramo dati 120 odsto svojih mogućnosti ukoliko želimo da dođemo do pobjede koja bi nam bila izuzetno bitna na početku lige. Raspored je izuzetno težak, posebno za nas koji smo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i koji nemamo širok roster, ali šta je tu je, moramo se suočiti sa tim. Okosnica tima Cibone ostala je od prošle godine, imaju odličnog pleja, iskusne Joksimovića i Rozića, talentovanog Žižića i defino su tim za respekt", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Trener Igokee  u nedjelju neće moći računati na povrijeđene bekove Robinsona i Pešakovića. Đorđe Milošević, imaće zadatak da zaustavi protivničke bekove.

"Cibona je izuzetno kvalitetna ekipa, predvodi ih Joksimović, tu su još Žižić i Šakić koji su njihova glavna snaga. Mi smo analizrali našu igru i sve nedostatke pokušaćemo da neutrališemo, uz maksimalnu agresivnost i trčanje siguran sam da možemo da pobjedimo. Najveći problem protiv Mornara bila je realizacija imali smo i po tri čiste situacije za redom koje nismo realizovali, promašivali smo otvorene šuteve, pristup nije bio dobar i to moramo promijeniti već u nedelju", kaže Milošević.

Meč Igokea - Cibona igraće se u nedjelju od 17 časova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar