Видео: Дерби, Радник - Жељезничар, оправдао очекивања, тренери задовољни!

Жељезничар је тријумфално окончао гостовање у Бијељини, продужио серију непобједивости откако је на клупи Славко Петровић, док је с друге стране сјајна серија без пораза Радника прекинута.

Фудбал 02.10.2016 | 10:30
Видео: Дерби, Радник - Жељезничар, оправдао очекивања, тренери задовољни!
Дерби меч 11. кола Премијер лиге БиХ између Радника и Жељезничара завршен је резултатом1:2, али након овог сусрета тренери бијељинског и сарајевског тима истакли су задовољство.

Сигурно срећнији био је Славко Петровић, стратег Жеље, који се први пут вратио у Бијељину, након што је напустио Радник и преузео кормило сарајевских плавих.

"Први гол био нам је изузетно психолошки битан, али нисмо га дуго задржали. Волио бих да видим ту ситуацију код пенала. Ипак, мислим да је побједа заслужена. Освојили смо три веома вриједна бода и сада са оптимизмом дочекујемо дерби са Сарајевом", рекао је Петровић након утакмице.

Одличан потез стратег Жељезничара направио је у 77. минуту, када је умјесто Ивана Лендрића у игру увео Стеву Николића, а овај му се захвалио у финишу меча голом за 2:1.

"Лендрић је данас имао три идеалне шансе, од којих је морао двије да реализује. Морао је. Али, једностано га неће. Пуно ради за екипу, тако да може мало да му се опрости. Ипак, свему дође крај, па тако и мом стрпљењу. Када имаш тако зреле шансе, мораш бар једну да реализујеш", нагласио је тренер Жељезничара незадовољство голгетерским учинком Лендрића.

Послије репрезентативне паузе, Жељу очекује велики дерби.

"У сриједу идемо на мини-припреме у Међугорје и тамо ћемо остати до викенда. Одрадићемо сваки дан дупле тренинге, те контролну утакмицу против Сплита, тако да ћемо се добро припремити за меч са Сарајевом", додао је Петровић.

Тренер Радника Небојша Милошевић честитао је Жељезничару на заслуженом тријумфу, те поручио да су његови играчи можда сагорјели од превелике жеље против великог ривала.

"Мислим да данас нисмо били на довољно квалитетном нивоу да забиљежимо побједу. Можда смо заслужили бод, али је и противник показао да је квалитетна екипа. Имали смо сјајну серију добрих резултата, тако да један пораз не може да умањи вриједност ових играча и њихов труд. Показало се да нисмо спремни да се носимо са притиском да будемо у самом врху бх. фудбала, али честитам играчима на сјајном залагању", реалан је Милошевић.

За разлику од Жељезничара, фудбалери Радника неће имати превише одмора, јер већ у сриједу играју меч осмине финала Купа Републике Српске против Козаре у Градишци.

"У сриједу играмо утакмицу Купа РС против захтјевног противника, након чега ћемо се мало освјежити", поручио је стратег Бијељинаца.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар