Video: Derbi, Radnik - Željezničar, opravdao očekivanja, treneri zadovoljni!

Željezničar je trijumfalno okončao gostovanje u Bijeljini, produžio seriju nepobjedivosti otkako je na klupi Slavko Petrović, dok je s druge strane sjajna serija bez poraza Radnika prekinuta.

Fudbal 02.10.2016 | 10:30
Video: Derbi, Radnik - Željezničar, opravdao očekivanja, treneri zadovoljni!
Derbi meč 11. kola Premijer lige BiH između Radnika i Željezničara završen je rezultatom1:2, ali nakon ovog susreta treneri bijeljinskog i sarajevskog tima istakli su zadovoljstvo.

Sigurno srećniji bio je Slavko Petrović, strateg Želje, koji se prvi put vratio u Bijeljinu, nakon što je napustio Radnik i preuzeo kormilo sarajevskih plavih.

"Prvi gol bio nam je izuzetno psihološki bitan, ali nismo ga dugo zadržali. Volio bih da vidim tu situaciju kod penala. Ipak, mislim da je pobjeda zaslužena. Osvojili smo tri veoma vrijedna boda i sada sa optimizmom dočekujemo derbi sa Sarajevom", rekao je Petrović nakon utakmice.

Odličan potez strateg Željezničara napravio je u 77. minutu, kada je umjesto Ivana Lendrića u igru uveo Stevu Nikolića, a ovaj mu se zahvalio u finišu meča golom za 2:1.

"Lendrić je danas imao tri idealne šanse, od kojih je morao dvije da realizuje. Morao je. Ali, jednostano ga neće. Puno radi za ekipu, tako da može malo da mu se oprosti. Ipak, svemu dođe kraj, pa tako i mom strpljenju. Kada imaš tako zrele šanse, moraš bar jednu da realizuješ", naglasio je trener Željezničara nezadovoljstvo golgeterskim učinkom Lendrića.

Poslije reprezentativne pauze, Želju očekuje veliki derbi.

"U srijedu idemo na mini-pripreme u Međugorje i tamo ćemo ostati do vikenda. Odradićemo svaki dan duple treninge, te kontrolnu utakmicu protiv Splita, tako da ćemo se dobro pripremiti za meč sa Sarajevom", dodao je Petrović.

Trener Radnika Nebojša Milošević čestitao je Željezničaru na zasluženom trijumfu, te poručio da su njegovi igrači možda sagorjeli od prevelike želje protiv velikog rivala.

"Mislim da danas nismo bili na dovoljno kvalitetnom nivou da zabilježimo pobjedu. Možda smo zaslužili bod, ali je i protivnik pokazao da je kvalitetna ekipa. Imali smo sjajnu seriju dobrih rezultata, tako da jedan poraz ne može da umanji vrijednost ovih igrača i njihov trud. Pokazalo se da nismo spremni da se nosimo sa pritiskom da budemo u samom vrhu bh. fudbala, ali čestitam igračima na sjajnom zalaganju", realan je Milošević.

Za razliku od Željezničara, fudbaleri Radnika neće imati previše odmora, jer već u srijedu igraju meč osmine finala Kupa Republike Srpske protiv Kozare u Gradišci.

"U srijedu igramo utakmicu Kupa RS protiv zahtjevnog protivnika, nakon čega ćemo se malo osvježiti", poručio je strateg Bijeljinaca.



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar