Конте "закуцао" Банета за клупу, навијачи Челсија славе...!

Италијански менаџер морао је нешто да промени након катастрофе Челсија на "Емирејтсу", а прва "жртва" лоше игре је Бранислав Ивановић.

Фудбал 03.10.2016 | 08:30
Конте "закуцао" Банета за клупу, навијачи Челсија славе...!
Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић прва је "жртва" лоше игре Челсија у овој сезони, нарочито у дефанзиви, па је менаџер Антонио Конте одлучио да нешто промени након катастрофалног издања на "Емирејтсу" против Арсенала (3:0) и "закуцао" је стандардног десног бека на клупу.

Шансу уместо њега на утакмици против Хала добио је Маркос Алонсо који ће играти на позицији левог бека, док се Цезар Аспиликуета нашао на својој стандардном месту крај десне аут-линије - при којој је Бранислав Ивановић "ординирао" дуг период - али га по свему судећи очекује смањена минутажа у наставку сезоне.

Колико је то нетипично за заменика капитена Челсија? Врло...

Британски медији, који већ готово две године након сваког неуспеха Челсија криве Бранислава Ивановића - и кад јесте и када није крив, израчунали су да је последњи менаџер "плаваца" који је одлучио да Банета "закуца" за клупу у Премијер лиги због лоше игре био Андре Виљас-Боаш који је предност често давао Жозеу Босингви, а то је било још у сезони 2011/12.

Ивановић је наравно прескакао неке утакмице Челсија, али само због повреда, а још је само код Рафаела Бенитеза знао да се повремено нађе на клупи, но у питању је било одмарање због важних утакмица у Лиги Европе - такмичењу које је Челси и освојио захваљујући голу Ивановића у надокнади времена против Бенфике.

Јасно је да су Ивановића "стигле године", али је сјајан податак да је он у претходне две сезоне пропустио само пет мечева у Премијер лиги - због повреде, па за читаву шампионску сезону 2014/15 није пропустио ни минут "акције" у овом такмичењу.

Колико ће ова промена помоћи Челсију остаје да се види у наредних 90 минута против Хала...

Оно што је помало и ружно је да навијачи "плаваца" на друштвеним мрежама "славе" одлуку Антонија Контеа да "испусти" Ивановића из стартне поставе...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар