Konte "zakucao" Baneta za klupu, navijači Čelsija slave...!

Italijanski menadžer morao je nešto da promeni nakon katastrofe Čelsija na "Emirejtsu", a prva "žrtva" loše igre je Branislav Ivanović.

Fudbal 03.10.2016 | 08:30
Konte "zakucao" Baneta za klupu, navijači Čelsija slave...!
Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović prva je "žrtva" loše igre Čelsija u ovoj sezoni, naročito u defanzivi, pa je menadžer Antonio Konte odlučio da nešto promeni nakon katastrofalnog izdanja na "Emirejtsu" protiv Arsenala (3:0) i "zakucao" je standardnog desnog beka na klupu.

Šansu umesto njega na utakmici protiv Hala dobio je Markos Alonso koji će igrati na poziciji levog beka, dok se Cezar Aspilikueta našao na svojoj standardnom mestu kraj desne aut-linije - pri kojoj je Branislav Ivanović "ordinirao" dug period - ali ga po svemu sudeći očekuje smanjena minutaža u nastavku sezone.

Koliko je to netipično za zamenika kapitena Čelsija? Vrlo...

Britanski mediji, koji već gotovo dve godine nakon svakog neuspeha Čelsija krive Branislava Ivanovića - i kad jeste i kada nije kriv, izračunali su da je poslednji menadžer "plavaca" koji je odlučio da Baneta "zakuca" za klupu u Premijer ligi zbog loše igre bio Andre Viljas-Boaš koji je prednost često davao Žozeu Bosingvi, a to je bilo još u sezoni 2011/12.

Ivanović je naravno preskakao neke utakmice Čelsija, ali samo zbog povreda, a još je samo kod Rafaela Beniteza znao da se povremeno nađe na klupi, no u pitanju je bilo odmaranje zbog važnih utakmica u Ligi Evrope - takmičenju koje je Čelsi i osvojio zahvaljujući golu Ivanovića u nadoknadi vremena protiv Benfike.

Jasno je da su Ivanovića "stigle godine", ali je sjajan podatak da je on u prethodne dve sezone propustio samo pet mečeva u Premijer ligi - zbog povrede, pa za čitavu šampionsku sezonu 2014/15 nije propustio ni minut "akcije" u ovom takmičenju.

Koliko će ova promena pomoći Čelsiju ostaje da se vidi u narednih 90 minuta protiv Hala...

Ono što je pomalo i ružno je da navijači "plavaca" na društvenim mrežama "slave" odluku Antonija Kontea da "ispusti" Ivanovića iz startne postave...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar