Милко Бјелица: Нисам први пут центар

Искусни крилни центар други пут је дебитовао за Црвену звезду мтс. После утакмице говорио је и својим задацима и прилагодљивости на обе високе позиције.

Кошарка 03.10.2016 | 08:45
Милко Бјелица: Нисам први пут центар
Након десет година, Милко Бјелица поново је одиграо такмичарски меч за Црвену звезду мтс.

Сада искусни крилни центар вратио се овог лета у матични клуб, а у петак је против МЗТ Скопља имао и други деби за шампиона Србије и АБА лиге.

На премијери црвено-белих у рутинском тријумфу за скор 1-0, Бјелица је наступио 20 минута и постигао 13 поена, сакупивши и три скока, уз један шут и погодак ван линије 6,75.

После утакмице, открио је новинарима како је поново заиграти у дресу Звезде.

"Феноменалан је осећај, драго ми је што опет играм за Звезду, што играм у овој хали коју највише волим и пред навијачима који бодре наш тим и који су сигурно најбољи", рекао је Бјелица.

Упитан за утакмицу, оценио је да је МЗТ квалитетнији тим него што може да се закључи из 40 минута кошарке у хали "Александар Николић".

"МЗТ има бољи тим него што резултат показује. Вероватно нису уиграни, али има ту добрих играча. Неки су им и фалили и биће сигурно добар противник..."

О игри Звезде још не жели да износи конкретне оцене, уз подсећање да је одиграна тек једна утакмица.

"Доста добро смо одиграли, и у одбрани и у нападу. Постоје ту детаљи који би требало да се исправе, али то је прва утакмица... Са друге стране, уводне утакмице су изузетно битне и важно је да се крене како треба, јер ће касније због напорног ритма бити доста битно да се успостави прва позиција и да се препознају водеће екипе".

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић користио је Бјелицу и на позицији "пет", а и на месту крилног центра, где је кратко играо у тандему са центром Огњеном Кузмићем. Ипак, чини се да ће се, до доласка појачања под кошем, њих двојица ипак смењивати на највишој позицији.

"Све зависи од екипе и од противника, али мени ово није први пут да играм на том месту. И ранијих година сам имао те минуте на позицији 'пет' које сам добро користио и знам шта ми је радити, био четворка или петица", подвукао је Бјелица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар