Milko Bjelica: Nisam prvi put centar

Iskusni krilni centar drugi put je debitovao za Crvenu zvezdu mts. Posle utakmice govorio je i svojim zadacima i prilagodljivosti na obe visoke pozicije.

Košarka 03.10.2016 | 08:45
Milko Bjelica: Nisam prvi put centar
Nakon deset godina, Milko Bjelica ponovo je odigrao takmičarski meč za Crvenu zvezdu mts.

Sada iskusni krilni centar vratio se ovog leta u matični klub, a u petak je protiv MZT Skoplja imao i drugi debi za šampiona Srbije i ABA lige.

Na premijeri crveno-belih u rutinskom trijumfu za skor 1-0, Bjelica je nastupio 20 minuta i postigao 13 poena, sakupivši i tri skoka, uz jedan šut i pogodak van linije 6,75.

Posle utakmice, otkrio je novinarima kako je ponovo zaigrati u dresu Zvezde.

"Fenomenalan je osećaj, drago mi je što opet igram za Zvezdu, što igram u ovoj hali koju najviše volim i pred navijačima koji bodre naš tim i koji su sigurno najbolji", rekao je Bjelica.

Upitan za utakmicu, ocenio je da je MZT kvalitetniji tim nego što može da se zaključi iz 40 minuta košarke u hali "Aleksandar Nikolić".

"MZT ima bolji tim nego što rezultat pokazuje. Verovatno nisu uigrani, ali ima tu dobrih igrača. Neki su im i falili i biće sigurno dobar protivnik..."

O igri Zvezde još ne želi da iznosi konkretne ocene, uz podsećanje da je odigrana tek jedna utakmica.

"Dosta dobro smo odigrali, i u odbrani i u napadu. Postoje tu detalji koji bi trebalo da se isprave, ali to je prva utakmica... Sa druge strane, uvodne utakmice su izuzetno bitne i važno je da se krene kako treba, jer će kasnije zbog napornog ritma biti dosta bitno da se uspostavi prva pozicija i da se prepoznaju vodeće ekipe".

Trener crveno-belih Dejan Radonjić koristio je Bjelicu i na poziciji "pet", a i na mestu krilnog centra, gde je kratko igrao u tandemu sa centrom Ognjenom Kuzmićem. Ipak, čini se da će se, do dolaska pojačanja pod košem, njih dvojica ipak smenjivati na najvišoj poziciji.

"Sve zavisi od ekipe i od protivnika, ali meni ovo nije prvi put da igram na tom mestu. I ranijih godina sam imao te minute na poziciji 'pet' koje sam dobro koristio i znam šta mi je raditi, bio četvorka ili petica", podvukao je Bjelica.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar