АБА: Џонс промашио зицер, Партизан славио у Бару!

Кошаркаши Партизана почели су нову сезону драматичном победом против Морнара у Бару резултатом 58:57 у 1. колу АБА лиге. Крка лагано на старту Јадрана, Луковић разбио дебитанта из Скопља! Марко Луковић је са 19 поена био најефикаснији у екипи Крке, пет мање убацио је Матиц Ребец, док је Чебулар додао 13 поена.

Кошарка 01.10.2016 | 23:15
АБА: Џонс промашио зицер, Партизан славио у Бару!
У прилично слабој утакмици одлучујуће поене за црно-беле постигао је Новица Величковић 75 секунди пре краја, а на другој страни је Џонс промашио зицер за победу у последњим тренуцима.

Тим Александра Џикића очајно је почео, губио је почетком друге деонице са 22:10, али се брзо вратио серијом 10-0.

У наставку је виђена потпуно изједначена утакмица са много грешака на обе стране, а црно-бели су у драматичној завршници остварили веома важну победу на старту сезоне.

Хечер је са 11 поена и 3 асистенције био једини двоцифрани играч у екипи из Хумске, Маринковић је убацио 9 поена уз 7 скокова, Величковић је додао 8 поена и 4 скока, а одличан је био Ратковица са 7 поена, 3 скока и 2 асистенције. Код домаћина, 15 поена је убацио Волер, а 14 трагичар Џонс.

Српски представник већ у уторак гостује екипи МЗТ у Скопљу.



Ток меча:

Партизан је први меч у сезони почео у петорци Робинсон, Хечер, Андрић, Бирчевић, Луковић. Од старта се видело да Партизан није уигран, па је Хечер прве поене за госте убацио после више од два минута (3:2).

Српски тим имао је велику подршку својих навијача, па је меч игран у сјајној атмосфери јер је и Морнар имао велику подршку са трибина. Домаћи тим многоб оље је ушао у меч, па је после четири минута водио са 12:2 и Џикић је морао да реагује минутом одмора.

Појачао је Партизан одбрану у наредних неколико минута, али је баш шкрипало у нападу српског вицешампиона.

Тешко је Партизан стизао до поена у првој деоници, али ни домаћи тим није блистао, па су црно-бели имали какав такав прикључак.

Луковић је убацио 4 поена, а на другој страни предност Морнара одржавао је Волер. После нове његове тројке Морнар је имао 18:6 у 9. минуту, а након прве деонице било је 18:10 пошто су погодили Величковић и Врабац.

Морнар је до 15. минута чувао двоцифрену предност (22:12), а онда је Партизан ушао у ритам. После слободних бацања Пота тројке су убацили Маринковић и Хечер и Партизан је пришао на само -2 (22:20).

Успео је тим Александра Џикића нешто касније и да преокрене, али је на полувремену поен вишка ипак имао Морнар – 28:27.

Маринковић и Андрић убацили су по тројку на старту другог полувремена и Партизан је поново преузео вођство (34:31). Ипак, нису успевали црно-бели да се одлепе, чему сведочи и податак да је Хечер у 27. минуту донео највећу предност Партизану – 40:36.

Морнар је узвратио серијом 5-0, а домаћи тим је и после 30 минута имао поен предности – 43:42.

Почетком последње деонице настаљена је резултатска клацкалица. Ратковица је био кључни играч Партизана, убацио је неколико кошева и уз то поделио неколико асистенција, па су црно-бели пет минута пре краја водили са 56:53.

Ипак, осим Ратковице није било превише расположених играча у гостујућој екипи, па је Морнар поново успео да се врати. Промашио је домаћин четири узастопна слободна бацања, али Партизан то није умео да искористи.

Много су грешили црно-бели, а 88 секунди пре краја Крстић је погодио за 57:56. Уз то је Ратковица због повреде морао ван паркета, а Величковић је после додавања Хечера донео нову предност – 58:57.

Хечер је имао прилику да донесе можда и одлучујућу предност, али је промашио, а на другој страни је шут за победу промашио Џонс који је промашио зицер.

Кошаркаши Крке на сјајан начин су почели такмичење у Јадранској лиги. Словеначка екипа је у Новом Месту убедљиво савладала дебитанта у регионалном такмичењу, македонски Карпош Соколи са 81:64 (28:16, 26:14, 13:20, 14:14) у првом колу.

Словеначки клуб је доминирао од првог судијског подбацивања и било је јасно да Карпош нема шта да тражи у хали Леон Штукељ.
Крка је у првом полувремену убацила чак 54 поена, па су у наставку утакмице играли нешто лежерније, али такав приступ их није коштао убедљивог тријумфа.

Марко Луковић је са 19 поена био најефикаснији у екипи Крке, пет мање убацио је Матиц Ребец, док је Чебулар додао 13 поена.

Драган Зековић је са 13 поена предводио госте, два мање убацио је Урош Дувњак, док је Драган Лабовић меч завршио са пет поена.

АБА лига, 1. коло

Крка - Карпош Соколи 81:64
Морнар - Партизан 57:58

у недељу

Игокеа - Цибона 17

одиграно у петак:

Црвена звезда - МЗТ 91:69
Задар - ФМП 78:76

одиграно у четвртак:

Цедевита - Будућност 70:80
Мега Лекс - Олимпија 86:85

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар