ABA: Džons promašio zicer, Partizan slavio u Baru!

Košarkaši Partizana počeli su novu sezonu dramatičnom pobedom protiv Mornara u Baru rezultatom 58:57 u 1. kolu ABA lige. Krka lagano na startu Jadrana, Luković razbio debitanta iz Skoplja! Marko Luković je sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi Krke, pet manje ubacio je Matic Rebec, dok je Čebular dodao 13 poena.

Košarka 01.10.2016 | 23:15
ABA: Džons promašio zicer, Partizan slavio u Baru!
U prilično slaboj utakmici odlučujuće poene za crno-bele postigao je Novica Veličković 75 sekundi pre kraja, a na drugoj strani je Džons promašio zicer za pobedu u poslednjim trenucima.

Tim Aleksandra Džikića očajno je počeo, gubio je početkom druge deonice sa 22:10, ali se brzo vratio serijom 10-0.

U nastavku je viđena potpuno izjednačena utakmica sa mnogo grešaka na obe strane, a crno-beli su u dramatičnoj završnici ostvarili veoma važnu pobedu na startu sezone.

Hečer je sa 11 poena i 3 asistencije bio jedini dvocifrani igrač u ekipi iz Humske, Marinković je ubacio 9 poena uz 7 skokova, Veličković je dodao 8 poena i 4 skoka, a odličan je bio Ratkovica sa 7 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Kod domaćina, 15 poena je ubacio Voler, a 14 tragičar Džons.

Srpski predstavnik već u utorak gostuje ekipi MZT u Skoplju.



Tok meča:

Partizan je prvi meč u sezoni počeo u petorci Robinson, Hečer, Andrić, Birčević, Luković. Od starta se videlo da Partizan nije uigran, pa je Hečer prve poene za goste ubacio posle više od dva minuta (3:2).

Srpski tim imao je veliku podršku svojih navijača, pa je meč igran u sjajnoj atmosferi jer je i Mornar imao veliku podršku sa tribina. Domaći tim mnogob olje je ušao u meč, pa je posle četiri minuta vodio sa 12:2 i Džikić je morao da reaguje minutom odmora.

Pojačao je Partizan odbranu u narednih nekoliko minuta, ali je baš škripalo u napadu srpskog vicešampiona.

Teško je Partizan stizao do poena u prvoj deonici, ali ni domaći tim nije blistao, pa su crno-beli imali kakav takav priključak.

Luković je ubacio 4 poena, a na drugoj strani prednost Mornara održavao je Voler. Posle nove njegove trojke Mornar je imao 18:6 u 9. minutu, a nakon prve deonice bilo je 18:10 pošto su pogodili Veličković i Vrabac.

Mornar je do 15. minuta čuvao dvocifrenu prednost (22:12), a onda je Partizan ušao u ritam. Posle slobodnih bacanja Pota trojke su ubacili Marinković i Hečer i Partizan je prišao na samo -2 (22:20).

Uspeo je tim Aleksandra Džikića nešto kasnije i da preokrene, ali je na poluvremenu poen viška ipak imao Mornar – 28:27.

Marinković i Andrić ubacili su po trojku na startu drugog poluvremena i Partizan je ponovo preuzeo vođstvo (34:31). Ipak, nisu uspevali crno-beli da se odlepe, čemu svedoči i podatak da je Hečer u 27. minutu doneo najveću prednost Partizanu – 40:36.

Mornar je uzvratio serijom 5-0, a domaći tim je i posle 30 minuta imao poen prednosti – 43:42.

Početkom poslednje deonice nastaljena je rezultatska klackalica. Ratkovica je bio ključni igrač Partizana, ubacio je nekoliko koševa i uz to podelio nekoliko asistencija, pa su crno-beli pet minuta pre kraja vodili sa 56:53.

Ipak, osim Ratkovice nije bilo previše raspoloženih igrača u gostujućoj ekipi, pa je Mornar ponovo uspeo da se vrati. Promašio je domaćin četiri uzastopna slobodna bacanja, ali Partizan to nije umeo da iskoristi.

Mnogo su grešili crno-beli, a 88 sekundi pre kraja Krstić je pogodio za 57:56. Uz to je Ratkovica zbog povrede morao van parketa, a Veličković je posle dodavanja Hečera doneo novu prednost – 58:57.

Hečer je imao priliku da donese možda i odlučujuću prednost, ali je promašio, a na drugoj strani je šut za pobedu promašio Džons koji je promašio zicer.

Košarkaši Krke na sjajan način su počeli takmičenje u Jadranskoj ligi. Slovenačka ekipa je u Novom Mestu ubedljivo savladala debitanta u regionalnom takmičenju, makedonski Karpoš Sokoli sa 81:64 (28:16, 26:14, 13:20, 14:14) u prvom kolu.

Slovenački klub je dominirao od prvog sudijskog podbacivanja i bilo je jasno da Karpoš nema šta da traži u hali Leon Štukelj.
Krka je u prvom poluvremenu ubacila čak 54 poena, pa su u nastavku utakmice igrali nešto ležernije, ali takav pristup ih nije koštao ubedljivog trijumfa.

Marko Luković je sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi Krke, pet manje ubacio je Matic Rebec, dok je Čebular dodao 13 poena.

Dragan Zeković je sa 13 poena predvodio goste, dva manje ubacio je Uroš Duvnjak, dok je Dragan Labović meč završio sa pet poena.

ABA liga, 1. kolo

Krka - Karpoš Sokoli 81:64
Mornar - Partizan 57:58

u nedelju

Igokea - Cibona 17

odigrano u petak:

Crvena zvezda - MZT 91:69
Zadar - FMP 78:76

odigrano u četvrtak:

Cedevita - Budućnost 70:80
Mega Leks - Olimpija 86:85

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar