Обрадовић и Мурињо су исти тип тренера - њима је успјех најважнији!

Некадашњи играч Реала промовисао је књигу „Са врха“, а током разговора за мадридски Ас један део посветио је бившем тренеру Жељку Обрадовићу.

Кошарка 03.10.2016 | 11:15
Обрадовић и Мурињо су исти тип тренера - њима је успјех најважнији!
Најуспешнији тренер у историји европске кошарке. Најтрофејнији, најбољи, највећи. Изузетно цењен где год да се појави, а сам помен његовог имена изазива страхопоштовање. Перфекциониста који не воли да губи. Жељко Обрадовић је стручњак који је променио свет модерне кошаркашке токове и загосподарио чудесном игром под обручима. И тако је већ пуне две и по деценије. 

А некадашњи кошаркаш мадридског Реала Исмаел Сантос, који је заједно с Обрадовићем на клупи освојио европску титулу 1995. године, упоредио је Жоца са још једним фанатичним перфекционистом - Жозеом Мурињом.

"Можете да побеђујете на многе начине. Када дајете важност стварима тако да их ви контролишете и усмеравате, или када важност дајете резултату и то вам је једино мерило на крају и даје мотив да идете по још. Таквих тренера је много, а међу њима су Жељко Обрадовић и Жозе Мурињо. Наравно, ту је доста и оних с другачијим профилом. Истина је да ћете имати веће шансе да освојите титуле када размишљате само о резултату и имате новца", каже Исмаел Сантос у опширном интервјуу за мадридски Ас. 

Шпански кошаркаш који је дрес Краљевског клуба носио од 1989. до 1999. године, уз изузетак сезоне 1991/1992, говорио је и о личном искуству рада са Обрадовићем.

"То је супертренер. Ако говоримо о титулама без сумње је број један. Али, он има одређен профил. Он је плаћен да побеђује и жели да побеђује. Јако је добар у томе и зна како да то изведе, а то не уме свако. Он има одређен систем у којем скупља тачно одређен тип играча, ствара мозаик и уклапа их како би направио највеће резултате. Није да га критикујем, али мислим да постоје одређени системи који су више конструктивни и више деструктивни, а могу да те одведу до победе. За клуб је увек боље да буде више конструктивно".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар