Obradović i Murinjo su isti tip trenera - njima je uspjeh najvažniji!

Nekadašnji igrač Reala promovisao je knjigu „Sa vrha“, a tokom razgovora za madridski As jedan deo posvetio je bivšem treneru Željku Obradoviću.

Košarka 03.10.2016 | 11:15
Obradović i Murinjo su isti tip trenera - njima je uspjeh najvažniji!
Najuspešniji trener u istoriji evropske košarke. Najtrofejniji, najbolji, najveći. Izuzetno cenjen gde god da se pojavi, a sam pomen njegovog imena izaziva strahopoštovanje. Perfekcionista koji ne voli da gubi. Željko Obradović je stručnjak koji je promenio svet moderne košarkaške tokove i zagospodario čudesnom igrom pod obručima. I tako je već pune dve i po decenije. 

A nekadašnji košarkaš madridskog Reala Ismael Santos, koji je zajedno s Obradovićem na klupi osvojio evropsku titulu 1995. godine, uporedio je Žoca sa još jednim fanatičnim perfekcionistom - Žozeom Murinjom.

"Možete da pobeđujete na mnoge načine. Kada dajete važnost stvarima tako da ih vi kontrolišete i usmeravate, ili kada važnost dajete rezultatu i to vam je jedino merilo na kraju i daje motiv da idete po još. Takvih trenera je mnogo, a među njima su Željko Obradović i Žoze Murinjo. Naravno, tu je dosta i onih s drugačijim profilom. Istina je da ćete imati veće šanse da osvojite titule kada razmišljate samo o rezultatu i imate novca", kaže Ismael Santos u opširnom intervjuu za madridski As. 

Španski košarkaš koji je dres Kraljevskog kluba nosio od 1989. do 1999. godine, uz izuzetak sezone 1991/1992, govorio je i o ličnom iskustvu rada sa Obradovićem.

"To je supertrener. Ako govorimo o titulama bez sumnje je broj jedan. Ali, on ima određen profil. On je plaćen da pobeđuje i želi da pobeđuje. Jako je dobar u tome i zna kako da to izvede, a to ne ume svako. On ima određen sistem u kojem skuplja tačno određen tip igrača, stvara mozaik i uklapa ih kako bi napravio najveće rezultate. Nije da ga kritikujem, ali mislim da postoje određeni sistemi koji su više konstruktivni i više destruktivni, a mogu da te odvedu do pobede. Za klub je uvek bolje da bude više konstruktivno".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar