ПЛ: Милнер спасао Ливерпул, за друго мјесто на табели!

Фудбалери Ливерпула победили су екипу Свонсија у седмом колу Премијер лиге са 2:1 (0:1) и тим Јиргена Клопа се сада налази на другом месту Премијер лиге.

Фудбал 01.10.2016 | 16:00
ПЛ: Милнер спасао Ливерпул, за друго мјесто на табели!
Голове за 'Редсе' постигли су Роберто Фирмино у 54. и Џејмс Милнер у 85. минуту из пенала. Једини стрелац за Свонси био је Лерој Фер у 8. минуту.

Занимљив меч виђен је у Свонсија где су током целе утакмице противници били изједначени.

Иако су фудбалери Франческа Гуидолина одиграли одлично прво полувреме, екипа Јиргена Клопа успела је да преокрене и да у другом полувремену постигне два гола.

Већ у 8. минуту Свонси је повео голом Фера . Вешти нападач је заградио Дејана Ловрена и правом нападачком реакцијом, из непосредне близине, убацио лопту у мрежу Кариуса. .

Међутим, у другом полувремену голом главом који је постигао Фирмино, екипа са Мерсисајда успела је да изједначи, а коначан резултат поставио је Милнер у 85. минуту. Судија Мајкл Оливер досудио је у 83. прекршај Мајка ван Дер Хорна над Фирмином у шеснаестерцу, а прецизан је био енглески фудбалер.
Био је то период страховитог налета Ливерпула, опасни су били Кутињо је имао шутирао поред гола, Стариџ је компликовао, Милнер је морао боље да реагује у пар ситуација, Матип претио из прекида.

Холандски фудбалер и дефанзивац Свонсија Ван де Хорн био је у доброј прилици да екипи донесе бод, али након центаршута са угла није успео да погоди и лопта је завршила само неколико центиметра поред стативе
.
Српски репрезентативац и бивши фудбалер Црвене звезде Марко Грујић није био у тиму 'Црвених'.

Екипа Јиргена Клопа однела је три бода са ’Либерти стадиона’ и сада се налазе на другом месту са 16 освојених бодова, док је Свонси на 17 позицији са само четири бода.

У наредном колу, после репрезентативне паузе, Ливерпул ће на Енфилду дочекати Манчестер Јунајтед, док ће Свонси гостовати на Емиратима.

ПЛ, 7. коло:

Евертон – Кристал Палас 1:1

субота:
Свонси – Ливерпул 1:2
Фер 8 - Фирмино 54, Милнер 85
16.00 Хал – Челси
16.00Сандерленд – ВБА
16.00Вотфорд – Борнмут
16.00Вест Хем – Мидлзбро

недеља:
13:00 Манчестер јунајтед – Стоук
15:15 Лестер – Саутемптон
15:15 Тотенхем – Манчестер сити
17:30 Барнли – Арсенал

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар