PL: Milner spasao Liverpul, za drugo mjesto na tabeli!

Fudbaleri Liverpula pobedili su ekipu Svonsija u sedmom kolu Premijer lige sa 2:1 (0:1) i tim Jirgena Klopa se sada nalazi na drugom mestu Premijer lige.

Fudbal 01.10.2016 | 16:00
PL: Milner spasao Liverpul, za drugo mjesto na tabeli!
Golove za 'Redse' postigli su Roberto Firmino u 54. i Džejms Milner u 85. minutu iz penala. Jedini strelac za Svonsi bio je Leroj Fer u 8. minutu.

Zanimljiv meč viđen je u Svonsija gde su tokom cele utakmice protivnici bili izjednačeni.

Iako su fudbaleri Frančeska Guidolina odigrali odlično prvo poluvreme, ekipa Jirgena Klopa uspela je da preokrene i da u drugom poluvremenu postigne dva gola.

Već u 8. minutu Svonsi je poveo golom Fera . Vešti napadač je zagradio Dejana Lovrena i pravom napadačkom reakcijom, iz neposredne blizine, ubacio loptu u mrežu Kariusa. .

Međutim, u drugom poluvremenu golom glavom koji je postigao Firmino, ekipa sa Mersisajda uspela je da izjednači, a konačan rezultat postavio je Milner u 85. minutu. Sudija Majkl Oliver dosudio je u 83. prekršaj Majka van Der Horna nad Firminom u šesnaestercu, a precizan je bio engleski fudbaler.
Bio je to period strahovitog naleta Liverpula, opasni su bili Kutinjo je imao šutirao pored gola, Staridž je komplikovao, Milner je morao bolje da reaguje u par situacija, Matip pretio iz prekida.

Holandski fudbaler i defanzivac Svonsija Van de Horn bio je u dobroj prilici da ekipi donese bod, ali nakon centaršuta sa ugla nije uspeo da pogodi i lopta je završila samo nekoliko centimetra pored stative
.
Srpski reprezentativac i bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić nije bio u timu 'Crvenih'.

Ekipa Jirgena Klopa odnela je tri boda sa ’Liberti stadiona’ i sada se nalaze na drugom mestu sa 16 osvojenih bodova, dok je Svonsi na 17 poziciji sa samo četiri boda.

U narednom kolu, posle reprezentativne pauze, Liverpul će na Enfildu dočekati Mančester Junajted, dok će Svonsi gostovati na Emiratima.

PL, 7. kolo:

Everton – Kristal Palas 1:1

subota:
Svonsi – Liverpul 1:2
Fer 8 - Firmino 54, Milner 85
16.00 Hal – Čelsi
16.00Sanderlend – VBA
16.00Votford – Bornmut
16.00Vest Hem – Midlzbro

nedelja:
13:00 Mančester junajted – Stouk
15:15 Lester – Sautempton
15:15 Totenhem – Mančester siti
17:30 Barnli – Arsenal

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar