Нове медаље за Бабаљеве иновације

Требињски иноватор Борко Бабаљ наставља да осваја признања за своје идеје али, нажалост, медаље са свих свјетских меридијана завршавају само на његовим полицама.

Република Српска 01.10.2016 | 13:51
Нове медаље за Бабаљеве иновације
Један од најтрофејнијих бх иноватара прије неколико дана на Сајму иновација у Индији за своју херметичку пепељару освојио је бронзану медаљу, а са истом наградом вратио се и из Београда, гдје је уједно добио и злато за допринос иноваторству.





“Добио сам сада опет бронзану медељу за исту иновацију као прошли пут, а добио сам признање од Асоцијације иноватора из Макдеонија за изванредан допринос за иноваторство, златну медаљу. Из Индије је била бронзана медаља прије неколико дана. То је иновација за херметичку пепељару, најновије излагање и то је задње такмичење на којем чу учествовати са том иновацијом”, каже Бабаљ.



Бабаљеве иновација призанате су у свијету али, нажалост, не и на овим просторима јер, како каже, то не зависи од њега већ од других фактора.

“Зависи од приступа друштва, зависи од тога да се друштво више оријентише. Није то до мене, али једноствано слаб однос према томе је и шире”, додао је Бабаљ.

За своје иновације Борко Бабаљ укупно је 48 пута награђиван на разним сајмовима широм свијета.

БН телевизија