Nove medalje za Babaljeve inovacije

Trebinjski inovator Borko Babalj nastavlja da osvaja priznanja za svoje ideje ali, nažalost, medalje sa svih svjetskih meridijana završavaju samo na njegovim policama.

Republika Srpska 01.10.2016 | 13:51
Nove medalje za Babaljeve inovacije
Jedan od najtrofejnijih bh inovatara prije nekoliko dana na Sajmu inovacija u Indiji za svoju hermetičku pepeljaru osvojio je bronzanu medalju, a sa istom nagradom vratio se i iz Beograda, gdje je ujedno dobio i zlato za doprinos inovatorstvu.





“Dobio sam sada opet bronzanu medelju za istu inovaciju kao prošli put, a dobio sam priznanje od Asocijacije inovatora iz Makdeonija za izvanredan doprinos za inovatorstvo, zlatnu medalju. Iz Indije je bila bronzana medalja prije nekoliko dana. To je inovacija za hermetičku pepeljaru, najnovije izlaganje i to je zadnje takmičenje na kojem ču učestvovati sa tom inovacijom”, kaže Babalj.



Babaljeve inovacija prizanate su u svijetu ali, nažalost, ne i na ovim prostorima jer, kako kaže, to ne zavisi od njega već od drugih faktora.

“Zavisi od pristupa društva, zavisi od toga da se društvo više orijentiše. Nije to do mene, ali jednostvano slab odnos prema tome je i šire”, dodao je Babalj.

Za svoje inovacije Borko Babalj ukupno je 48 puta nagrađivan na raznim sajmovima širom svijeta.

BN televizija