Дерби Бундеслиге: Да ли је вријеме да аспирин почне да дјелује?!

Гости су врло ефикасни, али се ове сезоне у Бундеслиги још нису срели с таквим нападачким потенцијалом какав поседује Леверкузен...

Фудбал 01.10.2016 | 13:30
Дерби Бундеслиге: Да ли је вријеме да аспирин почне да дјелује?!
Да Бајерн није доминантан као што јесте Бајер Леверкузен и Борусија Дортмунд би се с тимом из Минхена вероватно до последњег даха борили за трон! Овако, Борусија је већ годинама уназад једини прави такмац Баварцима, а Леверкузен углавном само прети из прикрајка. Али без обзира на то, окршај те две екипе (18.30, Еуроспорт 2) свакако може да понесе епитет дербија јер то дефинитивно јесте већ годинама.

Гледајући само форму на старту новог шампионата јасно је да улога фаворита припада Милионерима, али никако не треба занемарити чињеницу да овај окршај долази после европских излета оба тима, што даје озбиљну дозу непредвидљивости.

Како оба тима на располагању имају велики фонд веома квалитетних играча не би требало очекивати да бундеслигашки дерби „пати“ због Лиге шампиона. Треба очекивати агресивну игру обе екипе и напад на победу. У борби прса у прса мала предност иде Дортмунду, међутим, треба имати у виду да Бајер свој потенцијал још није показао и да оно право из тог тима тек треба да изађе. Сетите се само прошле сезоне и када је Шмитова екипа постала казнена експедиција…

"Ми ћемо имати нашу шансу и морамо да будемо сигурни да ћемо их искористити. Знамо да имамо квалитет, само требамо да учинимо више са њим. Имали смо доста повреда и киксева, али и даље желимо да се вратимо на врх са победама. Много смо уложили енергије у последњих неколико недеља, али вечерас ћемо имати тим гладан победе", рекао је Шмит.

МЕЂУСОБНИ СКОР: 74 26 21 27 108:107

Оно што је проблем Леверкузена свакако је чињеница да су за њих голове у првих пет кола постизала само двојица играча – Похјанпало и Чичарито. Асови попут Фоланда,Чалханоглуа, Беларабија или младог Бранта као да се још нису вратили с летњег распуста. Зато треба бити опрезан, такав потенцијал сваког часа може да експлодира, а жуто-црни дрес преко пута сам по себи огроман је мотив. Тухелови Милионери из утакмице у утакмицу све боље функционишу, но треба признати да ће дуел против Бајера бити њихов први ове сезоне у Бундеслиги против навале европског калибра. Како ће крхка одбрана Дортмунда одговорити остаје нам да видимо. А не сумњајте да ће домаћин веома снажно притиснути најслабију тачку Тухелове машинерије.

"Ово ће бити још један тежак испит за нас, на крају врло тешког периода. Ово је био највећи могући интезитет. Изгледа као да дуго нисмо играли утакмице без ритма среда-субота", рекао је Тухел.

Оно што посебно оптерећује актуелну генерацију фудбалера Леверкузена јесте чињеница да ни они ни многи њихови претходници никада нису савладали Борусију на Бај Арени. Свеукупно Дортмунд је у Леверкузену непоражен скоро десет година. Прошле сезоне Милионери су добили оба сусрета (1:0, 3:0), али зато су у две пре те остали кратких рукава – два ремија и два пораза (0:0, 0:2, 2:2, 0:1).

Ни један ни други тренер неће моћи да рачунају на најбоље што имају. Дортмунду већ дуже недостаје Ројс, али и свежије повређени Бартра, Ширле, Дурм и Бендер, док Левер неће моћи да се ослони на Карима Беларабија, једног од најбољих крилних нападача лиге.

Реално је очекивати голове, храбрији могу да покушају с изненађењем и појуре победу Бајера после девет утакмица поста у дуелима с Борусијом, а најреалнији је је вероватно икс...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар