Derbi Bundeslige: Da li je vrijeme da aspirin počne da djeluje?!

Gosti su vrlo efikasni, ali se ove sezone u Bundesligi još nisu sreli s takvim napadačkim potencijalom kakav poseduje Leverkuzen...

Fudbal 01.10.2016 | 13:30
Derbi Bundeslige: Da li je vrijeme da aspirin počne da djeluje?!
Da Bajern nije dominantan kao što jeste Bajer Leverkuzen i Borusija Dortmund bi se s timom iz Minhena verovatno do poslednjeg daha borili za tron! Ovako, Borusija je već godinama unazad jedini pravi takmac Bavarcima, a Leverkuzen uglavnom samo preti iz prikrajka. Ali bez obzira na to, okršaj te dve ekipe (18.30, Eurosport 2) svakako može da ponese epitet derbija jer to definitivno jeste već godinama.

Gledajući samo formu na startu novog šampionata jasno je da uloga favorita pripada Milionerima, ali nikako ne treba zanemariti činjenicu da ovaj okršaj dolazi posle evropskih izleta oba tima, što daje ozbiljnu dozu nepredvidljivosti.

Kako oba tima na raspolaganju imaju veliki fond veoma kvalitetnih igrača ne bi trebalo očekivati da bundesligaški derbi „pati“ zbog Lige šampiona. Treba očekivati agresivnu igru obe ekipe i napad na pobedu. U borbi prsa u prsa mala prednost ide Dortmundu, međutim, treba imati u vidu da Bajer svoj potencijal još nije pokazao i da ono pravo iz tog tima tek treba da izađe. Setite se samo prošle sezone i kada je Šmitova ekipa postala kaznena ekspedicija…

"Mi ćemo imati našu šansu i moramo da budemo sigurni da ćemo ih iskoristiti. Znamo da imamo kvalitet, samo trebamo da učinimo više sa njim. Imali smo dosta povreda i kikseva, ali i dalje želimo da se vratimo na vrh sa pobedama. Mnogo smo uložili energije u poslednjih nekoliko nedelja, ali večeras ćemo imati tim gladan pobede", rekao je Šmit.

MEĐUSOBNI SKOR: 74 26 21 27 108:107

Ono što je problem Leverkuzena svakako je činjenica da su za njih golove u prvih pet kola postizala samo dvojica igrača – Pohjanpalo i Čičarito. Asovi poput Folanda,Čalhanoglua, Belarabija ili mladog Branta kao da se još nisu vratili s letnjeg raspusta. Zato treba biti oprezan, takav potencijal svakog časa može da eksplodira, a žuto-crni dres preko puta sam po sebi ogroman je motiv. Tuhelovi Milioneri iz utakmice u utakmicu sve bolje funkcionišu, no treba priznati da će duel protiv Bajera biti njihov prvi ove sezone u Bundesligi protiv navale evropskog kalibra. Kako će krhka odbrana Dortmunda odgovoriti ostaje nam da vidimo. A ne sumnjajte da će domaćin veoma snažno pritisnuti najslabiju tačku Tuhelove mašinerije.

"Ovo će biti još jedan težak ispit za nas, na kraju vrlo teškog perioda. Ovo je bio najveći mogući intezitet. Izgleda kao da dugo nismo igrali utakmice bez ritma sreda-subota", rekao je Tuhel.

Ono što posebno opterećuje aktuelnu generaciju fudbalera Leverkuzena jeste činjenica da ni oni ni mnogi njihovi prethodnici nikada nisu savladali Borusiju na Baj Areni. Sveukupno Dortmund je u Leverkuzenu neporažen skoro deset godina. Prošle sezone Milioneri su dobili oba susreta (1:0, 3:0), ali zato su u dve pre te ostali kratkih rukava – dva remija i dva poraza (0:0, 0:2, 2:2, 0:1).

Ni jedan ni drugi trener neće moći da računaju na najbolje što imaju. Dortmundu već duže nedostaje Rojs, ali i svežije povređeni Bartra, Širle, Durm i Bender, dok Lever neće moći da se osloni na Karima Belarabija, jednog od najboljih krilnih napadača lige.

Realno je očekivati golove, hrabriji mogu da pokušaju s iznenađenjem i pojure pobedu Bajera posle devet utakmica posta u duelima s Borusijom, a najrealniji je je verovatno iks...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar