Било на четворци или петици - Милко зна шта му је чинити!

“Није ми први пут да играм на овој позицији. Ранијих година, у другим екипама имао сам минуте на позицији пет, које сам доста добро користио”, каже искусни кошаркаш.

Кошарка 02.10.2016 | 08:45
Било на четворци или петици - Милко зна шта му је чинити!
Сваки тренер у било ком спорту у својим редовима жели да има поливалентне играче, спремне да подједнако или приближно добро, одговоре на различите позије у тиму. Сасвим сигруно, такав је случај и са тренером Црвене звезде, Дејаном Радоњићем, који је у искусном Милку Бјелици добио играча на којег у сваком тренутку, готово подједнако добро, може да рачуна на позицијама четири и пет.

То се видело и на отварању сезоне против МЗТ-а, где је Бјелица као класична петица максимално добро одговрио на све захтеве стручног штаба.

"Није ми први пут да играм на овој позицији. Ранијих година, у другим екипама имао сам минуте на позицији пет, које сам доста добро користио. Све то зависи од екипе и противника наравно. Да ли било на четири или пет, знам шта ми је радити”, рекао је Бјелица.

Звездина игра протекле вечери на моменте је изгледала тако као да се ради о јеку сезоне, а не о уводним моментима такмичарске године.

"Мислим да су ове прве утакмице јако битне, важно је кренути како треба, са победама, јер је у наставку такмичења доста битно да се успоставе те прве позиције, да се мање-више препознају водеће екипе. Имамо изузетно густ распоред у наредних десетак дана, треба што пре заборавити ову утакмицу и окренути се наредној. Цедевита је много јачи противник него МЗТ, доста озбијнији играчи. Имали су кикс већ у првој утакмици, сигруно их је то уздрмало и биће концетрисанији и спремнији за утакмицу против нас”.

Искусни првотимац црвено-белих ипак сматра да оно синоћ није било право лице македонског шампиона.

"Мислим да МЗТ има бољи тим него што резултат показује, вероватно још нису уиграни, али ту има доста квалитетних играча, неки су им фалили, мислим да ће бити неугодан противник у наставку сезоне. Ми смо добро одиграли и у одбрани и у нападу, свакако да постоје неки детаљи који морају да се исправе, али понављам, то је прва утакмица, драго ми је што смо победили и идемо даље".

Навијачи Црвене звезде, повратак на паркет дворане Александар Николић, вече пуног срца за крилног центра црено-белих.

”Феноменалан је осећај, драго ми је што поново играм у Звезди, што играм у овој хали коју највише волим и пред навијачима који су сигурно најбољи у Европи", рекао је Милко Бјелица.

Утакмица између Црвене звезде и Цедевите игра се у понедељак од 21.00 у дворани Александар Николић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар