Bilo na četvorci ili petici - Milko zna šta mu je činiti!

“Nije mi prvi put da igram na ovoj poziciji. Ranijih godina, u drugim ekipama imao sam minute na poziciji pet, koje sam dosta dobro koristio”, kaže iskusni košarkaš.

Košarka 02.10.2016 | 08:45
Bilo na četvorci ili petici - Milko zna šta mu je činiti!
Svaki trener u bilo kom sportu u svojim redovima želi da ima polivalentne igrače, spremne da podjednako ili približno dobro, odgovore na različite pozije u timu. Sasvim sigruno, takav je slučaj i sa trenerom Crvene zvezde, Dejanom Radonjićem, koji je u iskusnom Milku Bjelici dobio igrača na kojeg u svakom trenutku, gotovo podjednako dobro, može da računa na pozicijama četiri i pet.

To se videlo i na otvaranju sezone protiv MZT-a, gde je Bjelica kao klasična petica maksimalno dobro odgovrio na sve zahteve stručnog štaba.

"Nije mi prvi put da igram na ovoj poziciji. Ranijih godina, u drugim ekipama imao sam minute na poziciji pet, koje sam dosta dobro koristio. Sve to zavisi od ekipe i protivnika naravno. Da li bilo na četiri ili pet, znam šta mi je raditi”, rekao je Bjelica.

Zvezdina igra protekle večeri na momente je izgledala tako kao da se radi o jeku sezone, a ne o uvodnim momentima takmičarske godine.

"Mislim da su ove prve utakmice jako bitne, važno je krenuti kako treba, sa pobedama, jer je u nastavku takmičenja dosta bitno da se uspostave te prve pozicije, da se manje-više prepoznaju vodeće ekipe. Imamo izuzetno gust raspored u narednih desetak dana, treba što pre zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se narednoj. Cedevita je mnogo jači protivnik nego MZT, dosta ozbijniji igrači. Imali su kiks već u prvoj utakmici, sigruno ih je to uzdrmalo i biće koncetrisaniji i spremniji za utakmicu protiv nas”.

Iskusni prvotimac crveno-belih ipak smatra da ono sinoć nije bilo pravo lice makedonskog šampiona.

"Mislim da MZT ima bolji tim nego što rezultat pokazuje, verovatno još nisu uigrani, ali tu ima dosta kvalitetnih igrača, neki su im falili, mislim da će biti neugodan protivnik u nastavku sezone. Mi smo dobro odigrali i u odbrani i u napadu, svakako da postoje neki detalji koji moraju da se isprave, ali ponavljam, to je prva utakmica, drago mi je što smo pobedili i idemo dalje".

Navijači Crvene zvezde, povratak na parket dvorane Aleksandar Nikolić, veče punog srca za krilnog centra creno-belih.

”Fenomenalan je osećaj, drago mi je što ponovo igram u Zvezdi, što igram u ovoj hali koju najviše volim i pred navijačima koji su sigurno najbolji u Evropi", rekao je Milko Bjelica.

Utakmica između Crvene zvezde i Cedevite igra se u ponedeljak od 21.00 u dvorani Aleksandar Nikolić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar